Kuhinja i recepti /

Brzinski subotnji ručak: Lazanje od tikvica i mljevenog mesa s mozzarellom i parmezanom

Nama je ovo jedno od omiljenijih jela! Mljac

VOYO logo
VOYO logo

Subota je, jede vam se nešto lagano i fino, ali vam se isto tako ne da dugo stajati u kuhinji i pripremati hranu?

Imamo idealno rješenje za vas - preukusne lazanje od tikvica, mljevenog mesa i sira, koje su toliko lagane, ali toliko dobre da uopće nećete ni primijetiti da u njima nedostaje jedan, inače za to jelo uobičajeni sastojak, a to je tijesto. ;)

Za pripremu će vam biti potrebno manje od sat vremena, a evo što ćete od sastojaka morati nabaviti za ovaj ukusan vikend obrok.

Sastojci:

500 grama mljevene puretine, piletine, svijetine, govedine ili mješanog mesa

dvije veće tikvice (narezane na duge i tanje šnite)

jedan luk

dva češnja češnjaka

maslinovo ulje

100 mililitara pasirane rajčice

jedna svježa rajčica (sitno nasjeckana)

20 dekagrama mozzarelle (ili nekog sira po želji) u komadu

šaka naribanog parmezana

jedno jaje

sol i papar

sušeni, mljeveni origano

sušeni, mljeveni bosiljak

Priprema:

Prvo meso prepržite na luku i češnjaku koje ste sitno nasjeckali te začinite paprom i soli. Nakon što meso poprimi boju, u zdjelu dodajte pasiranu rajčicu, svježu nasjeckanu rajčicu, origano i bosiljak po želji. Neka se meso krčka oko 20 minuta, a za to vrijeme uključite pečnicu da se grije na 180 stupnjeva Celzija.

Tikvice narežite na tanje trakice, posolite i ostavite da stoje nekoliko minuta. Zatim iz njih iscijedite tekućinu pomoću papirnatih ručnika i prepržite ih na tavi, na maslinovom ulju, s obje strane oko minutu. U zasebnoj posudi pomiješajte jaja i parmezan (naribani) i dodajte smjesi malo soli i papra.

U posudu za pečenje na dno stavite malo pasirane rajčice i posložite tikvice, pa sve premažite smjesom jaja i parmezana. Zatim stavite meso i na njega posložite mozzarellu narezanu na kolutiće i ponavljajte postupak dok ne iskoristite sve sastojke. Na vrh stavite mozzarellu i aluminijsku foliju te stavite u pećnicu.

Pecite prekriveno oko 40 minuta, pa još 5-10 minuta otkriveno da lazanje poprime boju. I to je, u principu, sve! Jako je jednostavno. Dobar tek :)

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali