KORISTAN TRIK /

Planirate ćufte za ručak? Uz ovaj sastojak se neće raspasti i bit će sočne

S ovim jednostavnim trikom, vaše će ćufte svaki put biti savršeno sočne i mekane

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ćufte su omiljene diljem svijeta zbog bogatog okusa, svestranosti i sočne teksture koja budi uspomene na domaću kuhinju.

Ipak, mnogi se kod pripreme kod kuće susreću s izazovima kako ih napraviti sočnima, a da se pritom ne raspadnu tijekom kuhanja. Rješenje je jednostavnije nego što izgleda i krije se u jednom važnom, često zanemarenom koraku.

Planirate ćufte za ručak? Uz ovaj sastojak se neće raspasti i bit će sočne
Foto: Freepik

Recept za ćufte koje se neće raspasti

Tajna savršenih ćufti leži u panadi – natopljenim krušnim mrvicama ili starom kruhu. Dok mnogi dodaju suhe mrvice, pravi trik je u natapanju u mlijeku ili vodi, što stvara pastu koja zadržava vlagu, omekšava meso i povezuje sastojke, čineći ćufte sočnima i kompaktima bez raspadanja tijekom kuhanja.

 

Sastojci:

  • 500 g mljevenog mesa (najbolje mješavina junetine i svinjetine u omjeru 50:50)

  • 2 kriške starog bijelog kruha (bez korice) ili ½ šalice krušnih mrvica

  • ¼ šalice mlijeka

  • 1 manja glavica luka, sitno naribana

  • 2 češnja češnjaka, protisnuta ili sitno naribana

  • 1 jaje, lagano razmućeno

  • ½ šalice svježe naribanog parmezana ili pecorino sira

  • ¼ šalice svježe sjeckanog peršina

  • 1 žličica soli

  • ½ žličice svježe mljevenog papra

  • maslinovo ulje za pečenje

Planirate ćufte za ručak? Uz ovaj sastojak se neće raspasti i bit će sočne
Foto: Freepik

Priprema:

  1. U manjoj zdjeli pomiješajte kruh (ili mrvice) s mlijekom. Ostavite 5-10 minuta da kruh potpuno upije tekućinu. Zatim ga vilicom usitnite u pastu.

  2. U veliku zdjelu stavite mljeveno meso. Dodajte pripremljenu panadu, naribani luk i češnjak, razmućeno jaje, parmezan, peršin, sol i papar.

  3. Rukama lagano i nježno sjedinite sve sastojke. Ključno je ne mijesiti smjesu predugo jer će ćufte postati žilave. Miješajte samo dok se sastojci ne povežu.

  4. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzija. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i lagano ga premažite maslinovim uljem. Rukama oblikujte kuglice željene veličine i slažite ih na lim.

  5. Pecite ćufte 15-20 minuta ili dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju i budu pečene. Pečenjem umjesto prženja dobivaju se mekše ćufte s manje masnoće.

Pečene ćufte možete poslužiti odmah ili ih dodati u omiljeni umak od rajčice i pustiti da se krčkaju još 15-ak minuta kako bi upile sve arome. Poslužite ih uz tjesteninu, pire krumpir ili kremastu palentu, piše Cristina's Kitchen.

POGLEDAJTE GALERIJU

POGLEDAJTE VIDEO: Kvarner ima gastro oazu s čak tri Michelinove preporuke, evo koja je tajna Moščeničke Drage

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
najčitanije
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Izdvojeno
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx