recepti /

Za vruće dane: Hladne salate gotove za samo 15 minuta

Za vrijeme ljetnih vrućih dana najbolje je tijelo okrijepiti s hladnim salatama koje u sebi sadrže povrće, ali su i zasitne. Kliknite na 'SLJEDEĆA' i otkrijete nove/stare ideje

VOYO logo
VOYO logo

Salata od krumpira Jamieja Olivera

Sastojci: 

1 kg mladog krumpira

1 čajna žličica senfa Dijon

2 žlice bijelog vinskog octa

6 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

3 male ljutike, sitno usitnjene

1 šaka svježeg peršina, grubo usitnjen

(Foto: Pexels)

Jednostavni popečci od tikvica s umakom od jogurta i češnjaka

Sastojci:

1. Lagano kuhajte krumpire u slanoj vodi. Ocijedite i ostavite da se malo ohlade.

2. Umutite senf s octom i lagano dodajte maslinovo ulje. Dodajte sjeckani luk i peršin i dobro začinite morskom soli i svježe mljevenim crnim paprom.

3. Kuhani krumpir narežite na pola i zatim pomiješajte s umakom. 

Dobar tek!

Koliko banana dnevno smijemo pojesti?

Salata od tune

Sastojci: 

2 šalice kuhane tjestenine 

1 mala limenka omiljene tune

1/2 glavice crvenog luka

mladi luk, nasjeckan

1/2 velike paprike, izrezana na kockice

1 rajčica, izrezana na male kockice

nekoliko velikih žlica majoneze

svježi ili osušeni kopar

timijan

papar

sol limuna

2 ili 3 tvrdo narezana kuhana jaja

Ručak za 15 minuta: Tri brza i fina recepta s tikvicama za ljetne dane

(Foto: Profimedia)

Priprema: 

1. Pomiješajte sastojke s majonezom. Salata ne smije biti preplavljena s majonezom. Dodajte začine, a zatim stavite u hladnjak na nekoliko sati.  2. Kada ste odlučite na posluživanje provjerite je li okus dovoljno dobar i treba li još začina.

Dobar tek!

Tri jednostavna i fina recepta s tikvicama koji će vas oduševiti

Grčka salata s tjesteninom

Sastojci: 

3 žličice crvenog vinskog octa

2 žlice svježeg limunovog soka

1/3 šalice maslinovog ulja

1/2 žličice češnjaka u prahu

1 žličica origana

1/2 čajna žličica soli

450 grama tjestenine

1/2 šalice prepolovljenih maslina + 2 žlice tekućine od maslina

1/3 šalice crvenog luka, na kockice

3 šalice krastavca, izrezan na kockice

cherry rajčice

1 paprika, izrezana na kockice

1/2 šalice feta sira, izrezan na kockice

svježi origano

(Foto: Profimedia)

Umjetnost u kuhinji: razvucite svoje jufke i smotajte pitu

Sastojci: 

1. Skuhajte tjesteninu al dente. Ocijedite i isperite hladnom vodom.  2. U međuvremenu, u velikoj zdjeli pomiješajte sastojke za preljev. Dodajte masline, crveni luk i slanu otopinu od maslina i pomiješajte kako biste ih kombinirali. 3. Umiješajte tjesteninu s krastavcem, rajčicom i paprikom i dobro izmiješajte. Dodajte sir neposredno prije posluživanje.

Dobar tek!

Naučite kako napraviti domaći burek na kojem će vam svi zavidjeti

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali