recept /

Fino i zdravo: Čokoladni kolač gotov za samo pola sata

Nježne teksture i odličnog okusa ovaj čokoladni kolač od bademovog brašna prava je poslastica i s obzirom na sastojke je zdrav

VOYO logo
VOYO logo

Ovaj lagani čokoladni kolač od bademovog brašna je bez glutena, a zaslađen je s malo meda. Dovoljno je zdrav da se čak posluži za doručak.

Sastojci: 

1 žličica rastopljenog nesoljenog maslaca za lim

4 velika jaja

1/2 šalice meda

1 žlica ekstrakta vanilije

1 šalica blanširanog bademovog brašna

1/2 šalice nezaslađenog kakaa u prahu

1/2 žličice soli

1/2 žličice praška za pecivo

(Foto: Thinkstock)

Ručak za 15 minuta: Tri brza i fina recepta s tikvicama za ljetne dane

Priprema: 

1. Zagrijete pećnicu na 160°C, a u okrugli lim za pečenje promjera 22 centimetra stavite papir za pečenje i namažite maslacem.

2. U velikoj zdjeli umutite jaja, med i ekstrakt vanilije. Postepeno dodajte bademovo brašno i kakao.

3. Na kraju dodajte prašak za pecivo i sol. Tijesto će biti jako tanko. 

4. U pripremljeni lim za pečenje stavite tijesto. Pecite oko 30 do 35 minuta, a s čačkalicom provjerite je li kolač pečen. 

Dobar tek!

Čisti užitak: Kolač od jogurta i trešanja

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali