SLASNE ROŠTILJ-BOMBICE: /

Mesne okruglice nikada nisu bile ukusnije

Roštilj, mesne okruglice, panceta i luk – u kojoj god kombinaciji da se nađu garantiraju genijalno jelo.

VOYO logo
VOYO logo

A ovaj genijalni recept osim toga je jednostavan za pripremu i praktičan za jelo.

Prepolovite luk, skinite opnu i oljuštite dva tri vanjska sloja ( kao na slici)

Nasjeckajte nešto od ostatka luka i izmješajte s mljevenim mestom, peršinom, šampinjonima, smeđim šećerom, krušnim mrvicama i ostalim začinima po volji. Dobro izmješajte u konzistentnu smjesu.

Oblikujte kuglice i "obucite ih" u sloj luka.

Omotajte ih u špek-pancetu-slaninu i učvrstite čačkalicama.

Stavite ih u zagrijanu pećnicu na 215 stupnjeva te pecite 40-ak min. Pečete li ih na roštilju pazite da vatra ne bude prejaka kako bi se i iznutra dobro ispekle.

Pripremate li ih u pećnici, možete ih premazati umakom za roštilj te zapeći.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali