
Unesite svježinu na svoj jelovnik: Recept za pileću picatu i tagliatele mediteran
Ova zanimljiva kombinacija pilećih medaljona i tjestenine s indijskim oraščićima unijet će svježinu u vaš jelovnik. Jednostavno je i brzo za pripremu, a okusi će vas sigurno oduševiti.
Recept za pileću picatu i tagliatele mediteran
Sastojci:
Pileći medaljoni 250 g
Glatko brašno 150 g
Jaja 2 kom
Bovidur 50 g
Maslinovo ulje 2 dcl
Sjeckana rajčica 100 g
Cherry rajčica 80 g
Baby špinat 100 g
Indijski oraščić 50 g
Tagliatele 200 g
Maslac 30 g
Svježi origano 5 g
Češnjak 1 režanj
Priprema:
Pileće medaljone posolimo, popaprimo i paniramo u brašno, jaja i mješavinu brašna i tvrdog sira 70-30%.
Pečemo na tavi u mješavini suncokretovog i maslinovog ulja dok ne dobije zlatnu boju sa svake strane.
Kod izrade umaka moramo biti brzi i imati sve pripremljeno. Na vruću tavu stavimo maslino ulje i sitno nasjeckani češnjak, te cherry rajčice. Kad se to poprži, dodamo sjeckanu rajčicu i pustimo da se malo zaprži. Zatim dodamo temeljac i par kockica maslaca da se lijepo poveže. Na kraju dodamo baby špinat i 80% kuhanu tjesteninu, podlijemo s malo škrobne vode i pustimo da se sve skupa poveže.
Kod serviranja na tjesteninu stavimo tostirane indijske oraščiće i svježi origano, a pileću picatu serviramo pokraj toga.
Ne propustite novu magazinsku emisiju RTL-a! MagNet nedjeljom od 16 sati!
POGLEDAJTE GALERIJU
POGLEDAJTE VIDEO Pečena marinirana piletina sa zobenim tortiljama










