MAGNET /

Unesite svježinu na svoj jelovnik: Recept za pileću picatu i tagliatele mediteran

Jednostavno i brzo za pripremu ovo jelo unijet će svježinu u vaš jelovnik

VOYO logo
VOYO logo

Ova zanimljiva kombinacija pilećih medaljona i tjestenine s indijskim oraščićima unijet će svježinu u vaš jelovnik. Jednostavno je i brzo za pripremu, a okusi će vas sigurno oduševiti.

Recept za pileću picatu i tagliatele mediteran

Sastojci:

Pileći medaljoni 250 g

Glatko brašno 150 g

Jaja 2 kom

Bovidur 50 g

Maslinovo ulje 2 dcl

Sjeckana rajčica 100 g

Cherry rajčica 80 g

Baby špinat 100 g

Indijski oraščić 50 g

Tagliatele 200 g

Maslac 30 g

Svježi origano 5 g

Češnjak 1 režanj

Priprema:

Pileće medaljone posolimo, popaprimo i paniramo u brašno, jaja i mješavinu brašna i tvrdog sira 70-30%.

Pečemo na tavi u mješavini suncokretovog i maslinovog ulja dok ne dobije zlatnu boju sa svake strane.

Kod izrade umaka moramo biti brzi i imati sve pripremljeno. Na vruću tavu stavimo maslino ulje i sitno nasjeckani češnjak, te cherry rajčice. Kad se to poprži, dodamo sjeckanu rajčicu i pustimo da se malo zaprži. Zatim dodamo temeljac i par kockica maslaca da se lijepo poveže. Na kraju dodamo baby špinat i 80% kuhanu tjesteninu, podlijemo s malo škrobne vode i pustimo da se sve skupa poveže.

Kod serviranja na tjesteninu stavimo tostirane indijske oraščiće i svježi origano, a pileću picatu serviramo pokraj toga.

Ne propustite novu magazinsku emisiju RTL-aMagNet nedjeljom od 16 sati!

POGLEDAJTE GALERIJU

POGLEDAJTE VIDEO Pečena marinirana piletina sa zobenim tortiljama

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali