
Kuharica iznenadila trikom: 'Bolonjez će biti još ukusniji uz ovaj tajni sastojak'

Mnogi uživaju u raznim jelima s bolonjez umakom, osobito djeca. Iako vjerojatno postoje deseci različitih recepata, jedna kuharica je pronašla savršeni sastojak za još ukusniji umak.
Ayeisha Cooks je priznala da u svoj umak dodaje inćune kako bi istaknula okus i podigla ga na višu razinu. U videu na TikToku je rekla: "Inćuni će se otopiti i neće se osjećati okus ribe, već će okus bolonjeza biti još intenzivniji."
Dodavanje inćuna čini okus umaka za tjesteninu bogatijim. Riba će dati slanu i ukusnu notu. Možete isprobati Ayeishin recept u nastavku.
Recept
Sastojci:
500 g mljevene junetine
150 g pancete
500 ml goveđeg temeljca
150 ml mlijeka
1 mrkva
1 luk
1 štapić celera
čaša vina
1 konzerva pelati rajčice
žlica umaka od rajčice
2 fileta inćuna
2 lista lovora
3 grančice timijana
ulje za kuhanje
Priprema:
U većem loncu zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckanu mrkvu, luk i celer i miješajte oko sedam minuta dok ne omekšaju. Dodajte nasjeckani češnjak i pancetu i kuhajte dok ne porumeni - oko pet minuta. Zatim dodajte mljevenu junetinu i drvenom kuhačom izlomite meso. Kuhajte oko osam minuta dok meso ne postane ružičasto. Dodajte veću količinu vina i kuhajte smjesu dok se vino ne reducira na pola, što bi trebalo trajati oko tri minute. Zatim u lim dodajte pelati rajčice, goveđi temeljac i malo umaka od rajčice. Miješajte dok se dobro ne sjedini i pustite da zavrije. Dodajte tajni sastojak, filete inćuna, i pustite da lagano kuha oko dvije minute. Unatoč neobičnom sastojku, inćune u umaku nećete osjetiti i trebali bi se brzo otopiti.
Stavite listove lovora i grančice timijana u umak i sada je vrijeme da se umak bolonjez kuha. Poklopite lonac i kuhajte na laganoj vatri oko tri sata uz povremeno provjeravanje i miješanje. Otprilike sat vremena prije posluživanja umiješajte mlijeko i pustite da se kuha bez poklopca. Izvadite timijan i lovorov list iz umaka i vaš bogati i aromatični umak će biti spreman za posluživanje, piše The Mirror.















