DRUGAČIJI RECEPT /

Kuharica iznenadila trikom: 'Bolonjez će biti još ukusniji uz ovaj tajni sastojak'

Bolonjez je jelo koje konzumira gotovo svaka obitelj jer ga je lako napraviti, ali jedna kuharica kaže da niste ni svjesni koji sastojak ga čini ukusnijim

VOYO logo
VOYO logo

Mnogi uživaju u raznim jelima s bolonjez umakom, osobito djeca. Iako vjerojatno postoje deseci različitih recepata, jedna kuharica je pronašla savršeni sastojak za još ukusniji umak.

Ayeisha Cooks je priznala da u svoj umak dodaje inćune kako bi istaknula okus i podigla ga na višu razinu. U videu na TikToku je rekla: "Inćuni će se otopiti i neće se osjećati okus ribe, već će okus bolonjeza biti još intenzivniji."

Dodavanje inćuna čini okus umaka za tjesteninu bogatijim. Riba će dati slanu i ukusnu notu. Možete isprobati Ayeishin recept u nastavku.

Recept

Sastojci:

500 g mljevene junetine

150 g pancete

500 ml goveđeg temeljca

150 ml mlijeka

1 mrkva

1 luk

1 štapić celera

čaša vina

1 konzerva pelati rajčice

žlica umaka od rajčice

2 fileta inćuna

2 lista lovora

3 grančice timijana

ulje za kuhanje

Priprema:

U većem loncu zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckanu mrkvu, luk i celer i miješajte oko sedam minuta dok ne omekšaju. Dodajte nasjeckani češnjak i pancetu i kuhajte dok ne porumeni - oko pet minuta. Zatim dodajte mljevenu junetinu i drvenom kuhačom izlomite meso. Kuhajte oko osam minuta dok meso ne postane ružičasto. Dodajte veću količinu vina i kuhajte smjesu dok se vino ne reducira na pola, što bi trebalo trajati oko tri minute. Zatim u lim dodajte pelati rajčice, goveđi temeljac i malo umaka od rajčice. Miješajte dok se dobro ne sjedini i pustite da zavrije. Dodajte tajni sastojak, filete inćuna, i pustite da lagano kuha oko dvije minute. Unatoč neobičnom sastojku, inćune u umaku nećete osjetiti i trebali bi se brzo otopiti.

Stavite listove lovora i grančice timijana u umak i sada je vrijeme da se umak bolonjez kuha. Poklopite lonac i kuhajte na laganoj vatri oko tri sata uz povremeno provjeravanje i miješanje. Otprilike sat vremena prije posluživanja umiješajte mlijeko i pustite da se kuha bez poklopca. Izvadite timijan i lovorov list iz umaka i vaš bogati i aromatični umak će biti spreman za posluživanje, piše The Mirror.

POGLEDAJTE VIDEO: Svi bi jeli krumpir, ali domaćeg nema. Sve je manje i uvoznog, a mogli bi ga plaćati i do 15 centi više

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali