RAJ ZA NEPCE /

Chef Gretić otkrio nam je recept za jelo koje je u 'Hell's Kitchenu' pobralo lovorike

Isprobajte i vi poznato francusko jelo chefa Toma Gretića

VOYO logo
VOYO logo

Chef Tom Gretić u RTL-ovom popularnom kulinarskom showu "Hell's Kitchen", otkrio nam je recept za souffle, koji je crveni tim radio u četvrtak s njim na nagradnom masterclassu, koji su osvojili jer su pobijedili u izazovu.

Jelo soufflé potječe iz Francuske i pravi se od pečenih jaja, a može se poslužiti kao slano glavno jelo ili zaslađen kao desert.

Sastojci:

50 g maslaca

20 g grisa

50 g glatkog brašna

5 g senfa

300 g mlijeka

4 jaja

100 g sira

Priprema:

Maslac, brašno, mlijeko i senf skuhati u zapršku, zatim treba posoliti. Kad se ohladi, dodati žumanjke jedan po jedan. Bjelanjke treba istući u čvrsti snijeg, sir narezati na kockice i sve usitnjeno umiješati.

Ramikene namazati s maslacem i posipati s grisom. Dodati smjesu u ramikene 3/4. Peći na 200 stupnjeva, 25 minuta. Servirati odmah.

Show 'Hell's Kitchen Hrvatska' gledajte na RTL-u i platformi Voyo!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali