
Gulaš kakav još niste jeli: Našli smo recept za morsku verziju i baš je otkriće

Kad pomislimo na gulaš, mnogima na um padaju bogati mesni okusi, no postoji jedan poseban recept koji spaja tradicionalnu tehniku pripreme s morskim delicijama – gulaš od hobotnice. Ova mediteranska poslastica ističe se svojim jedinstvenim spojem okusa mora, aromatičnih začina i sočnog povrća.
Hobotnica na gulaš s krumpirom
Iako se možda ne priprema tako često kao klasični gulaš, njegov bogat okus i nutritivna vrijednost čine ga savršenim izborom za one koji žele nešto novo na svom stolu.
Hobotnica na gulaš s krumpirom sastojci
1 kg hobotnice, očišćene
2 žlice maslinovog ulja
2 nasjeckana luka
4 češnja češnjaka, nasjeckana
2 lista lovora
litra i pol pilećeg temeljca
1/2 litre crnog vina ili vode
1 kg svježih rajčica, oguljenih i nasjeckanih
1/2 kg krumpira
prstohvat mljevene crvene paprike
2 žlice nasjeckanog svježeg korijandera
2 žlice nasjeckanog perišina
sol
papar
Hobotnica na gulaš s krumpirom priprema:
Najprije pripremite hobotnicu tako da je stavite u kipuću vodu na 5 minuta. Izvadite je nakon 5 minuta, osušite i ohladite. Nakon toga narežite na manje komade.
Na maslinovom ulju pržite luk, češnjak i lovor. Dodajte vino, neka sve zakuha i reducira na pola. Nakon toga umiješajte rajčice, sol, papar, hobotnicu i temeljac.
Kada zakuha pustite neka lagano kuha oko 2 sata. Na kraju umiješajte papriku, korijander i peršin. Pred kraj kuhanja dodajte krumpir i kuhajte još 15 minuta.
Sol i papra dodajte prema ukusu. Hobotnica na gulaš s krumpirom je spremna za posluživanje.
POGLEDAJTE VIDEO: Nije leteći slon nego morska hobotnica i zove se Dumbo. Živi sama 2 km pod morem: 'Više znamo o Marsu nego morskim dubinama'















