HRANA ZA DUŠU /

Jedinstveni gastronomski užitak: Donosimo recept za gulaš od hobotnice sa slanutkom

Gulaš od hobotnice sa slanutkom jelo je s kojim ne možete pogriješiti.

VOYO logo
VOYO logo

Ako ste ljubitelj morskih delicija i bogatih okusa, gulaš od hobotnice sa slanutkom pravo je kulinarsko otkriće za vas. Ovaj jedinstveni recept spaja nježnu hobotnicu, kremasti slanutak i aromatične začine u jelo koje zadovoljava nepce i hrani dušu. Savršeno za ljubitelje mediteranske kuhinje, ovaj gulaš nije samo gastronomski užitak već i nutritivno bogato jelo, idealno za sve koji žele spojiti zdravlje i užitak.

Recept za gulaš od hobotnice sa slanutkom

Za gulaš od hobotnice sa slanutkom potrebni su sljedeći sastojci:

1 kg hobotnice, očišćene

2 žlice maslinovog ulja

2 nasjeckana luka

4 češnja češnjaka, nasjeckana

2 lista lovora

litra i pol pilećeg temeljca

1/2 litre crnog vina

1 kg svježih rajčica, oguljenih i nasjeckanih

1/2 kg slanutka iz konzerve

prstohvat mljevene crvene paprike

2 žlice nasjeckanog svježeg korijandera

2 žlice nasjeckanog perišina

sol

papar

Gulaš od hobotnice sa salanutkom priprema:

Hobotnicu stavite na 5 minuta u kipuću vodu. Nakon toga je ocijedite i ohladite. Hladnu hobotnicu narežite na komade.

Na maslinovo ulje stavite dinstati luk, češnjak i lovor. Pržite par minuta. Dodajte vino, neka sve zakuha i reducira na pola. Zatim slijedi rajčica, sol, papar, hobotnica i temeljac.

Kada zakuha pustite neka lagano kuha oko 2 sata. Na kraju umiješajte papriku, korijander i peršin. Pred kraj kuhanja dodajte slanutak i kuhajte još 15 minuta. Začinite sa soli i paprom prema ukusu.

Gulaš od hobotnice sa slanutkom je spreman za posluživanje.

POGLEDAJTE VIDEO: Ribafish o svom najdražem projektu

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali