
Jedinstveni gastronomski užitak: Donosimo recept za gulaš od hobotnice sa slanutkom

Ako ste ljubitelj morskih delicija i bogatih okusa, gulaš od hobotnice sa slanutkom pravo je kulinarsko otkriće za vas. Ovaj jedinstveni recept spaja nježnu hobotnicu, kremasti slanutak i aromatične začine u jelo koje zadovoljava nepce i hrani dušu. Savršeno za ljubitelje mediteranske kuhinje, ovaj gulaš nije samo gastronomski užitak već i nutritivno bogato jelo, idealno za sve koji žele spojiti zdravlje i užitak.
Recept za gulaš od hobotnice sa slanutkom
Za gulaš od hobotnice sa slanutkom potrebni su sljedeći sastojci:
1 kg hobotnice, očišćene
2 žlice maslinovog ulja
2 nasjeckana luka
4 češnja češnjaka, nasjeckana
2 lista lovora
litra i pol pilećeg temeljca
1/2 litre crnog vina
1 kg svježih rajčica, oguljenih i nasjeckanih
1/2 kg slanutka iz konzerve
prstohvat mljevene crvene paprike
2 žlice nasjeckanog svježeg korijandera
2 žlice nasjeckanog perišina
sol
papar
Gulaš od hobotnice sa salanutkom priprema:
Hobotnicu stavite na 5 minuta u kipuću vodu. Nakon toga je ocijedite i ohladite. Hladnu hobotnicu narežite na komade.
Na maslinovo ulje stavite dinstati luk, češnjak i lovor. Pržite par minuta. Dodajte vino, neka sve zakuha i reducira na pola. Zatim slijedi rajčica, sol, papar, hobotnica i temeljac.
Kada zakuha pustite neka lagano kuha oko 2 sata. Na kraju umiješajte papriku, korijander i peršin. Pred kraj kuhanja dodajte slanutak i kuhajte još 15 minuta. Začinite sa soli i paprom prema ukusu.
Gulaš od hobotnice sa slanutkom je spreman za posluživanje.
POGLEDAJTE VIDEO: Ribafish o svom najdražem projektu










