Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Falafel sa svježom salatom, avokadom i smeđom rižom

Nećete se moći zasititi ovih ukusnih kuglica od slanutka

VOYO logo
VOYO logo

Falafel je tradicionalno jelo na Bliskom istoku i najčešće se radi od slanutka ili boba te dodanih mirisnih začina. Izvrsno je samo za sebe kao i s hrpom svježeg povrća. Vjerujte nam, nećete ostati gladni.

Za falafel potrebno vam je:

 

250 g slanutka (najbrže iz konzerve)

2 češnja češnjaka

1 glavica luka

12 g svježeg peršina

8 g svježeg korijandera (opcionalno)

1 chilli papričica (opcionalno)

35 g brašna

kim, soda bikarbona, sol, papar

Priprema:

 

Slanutak ocijediti iz konzerve i oprati pod mlazom vode te dobro procijediti. Usitniti ih u blenderu ili štapnim mikserom dok ne dobijete kremastu smjesu.

Ako je smjesa presuha, dodajte par kapi vode. U blender slanutku dodati peršin, korijander, protisnuti češnjak, nasjeckani luk i chilli.

U manjoj posudi pomiješati brašno, sodu bikarbonu, mljeveni kim, sol i papar te dodati smjesi od slanutka. Sve dobro izmiješati.

Malo navlažiti prste te od smjese oblikovati kuglice. Peći ih u dubokom zagrijanom ulju na srednje jakoj vatri oko 3 minute.

Kada dobiju zlatnu boju, izvadite ih i poslužite sa smeđom rižom te puno svježe zelene salate, rajčicom, avokadom ili bilo kojih povrćem i umakom po želji. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali