
Napravite domaći sladoled i razveselite svoje ukućane

Mnogi misle da je komplicirano napraviti sladoled kod kuće, no nije. Zasladite bablje ljeto ukusnim i bogatim domaćim sladoledom. Ne treba vam aparat za sladoled niti bilo kakav drugi primjerak bijele tehnike, osim zamrzivača, a njega imate. Donosimo vam recept za sladoled od vanilije u koji možete dodavati druge okuse, orašaste plodove ili voće po želji.
Sastojci za domaći sladoled:
6 žumanjaka
2 šalice slatkog vrhnja
1 šalica mlijeka
100 grama šećera
četvrtina žličice soli
mahuna vanilije
Postupak
Stavite mlijeko i slatko vrhnje da proviriju. Dok se mlijeko i vrhnje kuhaju umutite žumanjak sa šećerom i mahunom vanilije (rasijecite mahunu po dužini i sjemenke istružite nožem).
Vrućine su došle: koje namirnice će vam pomoći da se rashladite u ove tople dane
Kada mlijeko i vrhnje provriju, maknite ih s vatre i lagano ulijevajte žumanjake, cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Vratite smjesu na laganu vatru i nastavite miješati dok opet ne provrije.
Kava u kolačima je nova omiljena kombinacija svih sladokusaca
Maknite s vatre i dalje miješajući dok se ne spusti temperatura, odnosno dok smjesa ne postane mlaka i svilenkasto glatka. Prelijte smjesu u posudu u kojoj ćete ju staviti u zamrzivač. Dodajte po želji bobičasto ili neko drugo voće te zamrznite sladoled. Izvadite ga iz zamrzivača desetak minuta prije posluživanja.













