jednostavno i brzo /

Napravite domaći sladoled i razveselite svoje ukućane

Bogati, kremasti sladoled najbolji je ljetna poslastica. Još je bolji kada ga napravimo sami

VOYO logo
VOYO logo

Mnogi misle da je komplicirano napraviti sladoled kod kuće, no nije. Zasladite bablje ljeto ukusnim i bogatim domaćim sladoledom. Ne treba vam aparat za sladoled niti bilo kakav drugi primjerak bijele tehnike, osim zamrzivača, a njega imate. Donosimo vam recept za sladoled od vanilije u koji možete dodavati druge okuse, orašaste plodove ili voće po želji. 

Sastojci za domaći sladoled:   

6 žumanjaka

2 šalice slatkog vrhnja

1 šalica mlijeka 

100 grama šećera

četvrtina žličice soli

mahuna vanilije

(FOTO: Pexels)​

Postupak

Stavite mlijeko i slatko vrhnje da proviriju. Dok se mlijeko i vrhnje kuhaju umutite žumanjak sa šećerom i mahunom vanilije (rasijecite mahunu po dužini i sjemenke istružite nožem).

Vrućine su došle: koje namirnice će vam pomoći da se rashladite u ove tople dane

Kada mlijeko i vrhnje provriju, maknite ih s vatre i lagano ulijevajte žumanjake, cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Vratite smjesu na laganu vatru i nastavite miješati dok opet ne provrije.

Kava u kolačima je nova omiljena kombinacija svih sladokusaca 

Maknite s vatre i dalje miješajući dok se ne spusti temperatura, odnosno dok smjesa ne postane mlaka i svilenkasto glatka. Prelijte smjesu u posudu u kojoj ćete ju staviti u zamrzivač. Dodajte po želji bobičasto ili neko drugo voće te zamrznite sladoled. Izvadite ga iz zamrzivača desetak minuta prije posluživanja. 

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali