
Namirnice koje snižavaju rizik od razvoja dijabetesa tipa 2

Zdrava prehrana igra veliku ulogu u prevenciji dijabetesa tipa 2, potvrdila je studija čiji su rezultati objavljeni u časopisu Nutrients.
Poznato je da treba rafiniranu rižu zamijeniti smeđom, no postoji još nekoliko namirnica koje bi trebalo uvrstiti u prehranu i na taj način smanjiti rizik od ove kronične bolesti ili ako se ona već pojavila, držati je pod kontrolom.
Orašasti plodovi
Orašasti plodovi dulje nas drže sitima te opskrbljuju tijelo magnezijem i vlaknima. Konzumiranjem orašastih plodova smanjujemo rizik od srčanih bolesti, snižavamo loš kolesterol i rizik od dijabetesa tipa 2. Mit je da orašasti plodovi debljaju. Američki Nacionalni Institut za dijabetes, probavne bolesti i bolesti bubrega savjetuje redovitu konzumaciju orašastih plodova u malenim količinama od 80-ak kalorija.
Lisnato povrće i bobičasto voće
Studija objavljena 2016. u znanstvenom časopisu
Riba
Birajte punomasnu ribu poput lososa jer je bogata omega-3 masnim kiselinama, ali izbjegavajte pržiti je u dubokom ulju.
Mliječni proizvodi
Studija objavljena 2015. u časopisu
Mediteranska prehrana
Ova vrsta prehrane proglašena je najzdravijom na svijetu.
Istraživanje objavljeno 2013. u
Grickanjem do zdravog srca: evo zašto bi dijabetičari trebali povećati unos orašastih plodova
Znate li kako dijabetes može utjecati na seks? Iznenadit ćete se
Koji su rani simptomi dijabetesa tipa 1, a koji dijabetesa tipa 2
Čitaj, prati i komen tira j naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!


















