
Pet stvari koje su za vašu liniju gore od bijelog kruha

Jasno vam je da je bijeli kruh toliko procesuiran da je u njemu ostalo jako malo korisnih tvari, pa već automatski naručujete i sendviče u integralnom kruhu.
Najbolja zaštita je već u trgovini birati namirnice koje su što bliže svom originalnom obliku. Tako ćete izbjeći unos većih količina rafiniranog brašna i šećera. I pazite na neke zamke.
A najčešće zamke su:
1. Voćni jogurti
Jogurt je zdrav i voće je zdravo. U čemu je onda problem s voćnim jogurtom? Većina onih koji se prodaju u trgovinama sadrže veliku količinu šećera ili umjetnih sladila kao i boja te aditiva koji skrivaju činjenicu da tu ima vrlo malo ili uopće nema voća koje je prikazano na slici otisnutoj na ambalaži.
2. Pomodni napici od kave koji više sliče desertu
Ne samo što ovakvi napici mogu sadržavati i po 400 kalorija, oni sadrže rafinirani šećer i mliječne masnoće koji suzbijaju bilo kakve koristi koje nudi kofein.
3. Voćni sokovi
Mnoge mame će djeci za put kupiti mala pakovanja voćnih sokova. Mogle bi im jednako tako kupiti i voćne bombone. I jedni i drugi puni su dodanog rafiniranog šećera. Pročitajte malo koliki je udio voća u soku koji kupujete.
4. Krekeri
Ako si ponekad dozvolite malo procesuiranih ugljikohidrata nemojte da to budu krekeri. U njima gotovo da nema ničega korisnog za organizam. Puni su aditiva, umjetnih boja, visokofruktoznog kukuruznog šećera, procesuiranog brašna i umjetnih okusa. I pretjerano su slani.
5. Kokice iz kina i gotovih pakiranja za mikrovalnu
Kokice su zapravo vrlo zdrava hrana. Ali samo ako ih pripremate na dobrim mastima poput maslinovog ulja u loncu na laganoj vatri. U kinima ih uglavnom pokvare tako što ih premažu tko zna kojim mastima, presole, a ubacuju se i slatki preljevi. Što se tiče kokica u pakiranju za mikrovalnu pećnicu, već godinama se upozoravaju potrošači da se prilikom pripreme u pećnici iz ambalaže izdvajaju štetni spojevi koji se povezuju s pojavom raka.













