HRVATI ZNAJU ŠTO JE BITNO: /

Dvije trećine građana doručkuje svaki dan

VOYO logo
VOYO logo

Ispitujući navike doručkovanja među hrvatskim građanima, agencija Hendal je u petak priopćila da čak 84 posto ispitanih smatra mliječne proizvode važnim izvorom kalcija i bjelančevina.

Navodi da djeca do 14 godina, prema onome što su u istraživanju rekli njihovi roditelji, doručkuju najčešće žitarice, žitne kaše, pahuljice i mlijeko, a potom sirne i mliječne namaze koji su omiljeni izbor svakog trećeg djeteta.

Velika važnost se pridaje doručku

Gotovo svi roditelji djece do 14 godina potvrdili su da pridaju veliku važnost doručku. Čak i oni koji nisu redoviti u prvom obroku u danu, svjesni su važnosti doručka.

"Kalcij i bjelančevine iz sira osiguravaju da djeca imaju snažne kosti i uravnoteženu prehranu, potiču stvaranje tkiva i rast, pravilno lučenje hormona te ostalih fiziološki aktivnih tvari", ističu uz agencije Hendal.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali