PAZITE ŠTO JEDETE /

Čim dođe ljepše vrijeme hrlimo za ovim namirnicama koja uzrokuju trovanje: Hrvatska liječnica o oštećenju slijepog crijeva i oporavku

5. Meso: Svake godine se samo u SAD-u prijavi 3300 slučajeva trovanja mesom. Najopasnija je piletina, a mljevena govedina je na nezavidnom drugom mjestu zahvaljujući opasnom soju E. coli. Zato je bez obzira na smrzavanje, sve meso najsigurnije tretirati kao zaraženo i ne riskirati. Temeljito ga termički obradite, perite ruke prije i poslije pripreme, a očistite i sve površine na kojima se pripremalo.
Foto: Profimedia
5. Meso: Svake godine se samo u SAD-u prijavi 3300 slučajeva trovanja mesom. Najopasnija je piletina, a mljevena govedina je na nezavidnom drugom mjestu zahvaljujući opasnom soju E. coli. Zato je bez obzira na smrzavanje, sve meso najsigurnije tretirati kao zaraženo i ne riskirati. Temeljito ga termički obradite, perite ruke prije i poslije pripreme, a očistite i sve površine na kojima se pripremalo.
5 /14
VOYO logo

Do trovanja hranom dolazi unutar jednog do 36 sati nakon konzumacije onečišćene hrane, a očituje se kroz mučnine, povraćanja, bolove u trbuhu, proljev, glavobolju i opću slabost. Ti simptomi najčešće traju od jednog do sedam dana. I dok uživate u omiljenim namirnica, poput sladoleda ili salata, mogli biste si napraviti zdravstveni problem.

VOYO logo
Pogledaj još galerija