PAZITE ŠTO JEDETE /

Čim dođe ljepše vrijeme hrlimo za ovim namirnicama koja uzrokuju trovanje: Hrvatska liječnica o oštećenju slijepog crijeva i oporavku

6. Tuna: Ako je nakon ulova stavljena na temperaturu višu od 16 stupnjeva, tuna otpušta skombrotoksin koji izaziva glavobolje, crvenilo i grčeve. Što je još gore, ovaj toksin se ne može uništiti kuhanjem. Zato je jedini i najbolji način prevencije dobro istražiti podrijetlo, odnosno ako ste sigurni od koga je kupujete.
Foto: Shutterstock
6. Tuna: Ako je nakon ulova stavljena na temperaturu višu od 16 stupnjeva, tuna otpušta skombrotoksin koji izaziva glavobolje, crvenilo i grčeve. Što je još gore, ovaj toksin se ne može uništiti kuhanjem. Zato je jedini i najbolji način prevencije dobro istražiti podrijetlo, odnosno ako ste sigurni od koga je kupujete.
6 /14
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Do trovanja hranom dolazi unutar jednog do 36 sati nakon konzumacije onečišćene hrane, a očituje se kroz mučnine, povraćanja, bolove u trbuhu, proljev, glavobolju i opću slabost. Ti simptomi najčešće traju od jednog do sedam dana. I dok uživate u omiljenim namirnica, poput sladoleda ili salata, mogli biste si napraviti zdravstveni problem.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pogledaj još galerija
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx