PAZITE ŠTO JEDETE /

Čim dođe ljepše vrijeme hrlimo za ovim namirnicama koja uzrokuju trovanje: Hrvatska liječnica o oštećenju slijepog crijeva i oporavku

4. Jaja: Najčešći su uzrok salmonele, osobito ako niste sigurni u njihovo podrijetlo i uvjete skladištenja i transporta, izbjegavajte sve sirove varijante. Domaće majoneze, tiramisu i slična jela su opasna ljeti.
Foto: Shutterstock
4. Jaja: Najčešći su uzrok salmonele, osobito ako niste sigurni u njihovo podrijetlo i uvjete skladištenja i transporta, izbjegavajte sve sirove varijante. Domaće majoneze, tiramisu i slična jela su opasna ljeti.
4 /14
VOYO logo

Do trovanja hranom dolazi unutar jednog do 36 sati nakon konzumacije onečišćene hrane, a očituje se kroz mučnine, povraćanja, bolove u trbuhu, proljev, glavobolju i opću slabost. Ti simptomi najčešće traju od jednog do sedam dana. I dok uživate u omiljenim namirnica, poput sladoleda ili salata, mogli biste si napraviti zdravstveni problem.

VOYO logo
Pogledaj još galerija