
Kuharica za djecu (i odrasle): Desert od jabuka i domaćeg pudinga od vanilije

Puding pripremljen kod kuće puno je bolji odabir od kupovnog jer mu možete dodati svježe voće
Kod prehrane djece nije dobro pretjerivati sa slatkim obrocima jer im tako radite medvjeđu uslugu, no ponekad se i mališani moraju zasladiti. Najbolji izbor je domaći kuhani puding s voćem.
Evo što vam je sve potrebno:
4 sočne jabuke
1 vanilin šećer
3 žumanca
50 g šećera
1 mahuna vanilije
35 g škrobnog brašna
500 ml punomasnog mlijeka
dvije žlice šećera
Priprema:
Jabuke operite, ogulite, narežite na četvrtine, pa ih stavite neka se kuhaju u pola litre prokuhane vode koju ste zasladili vanilin šećerom. Kuhajte desetak minuta.
Mahunu vanilije prepolovite po dužini, odstranite srž te sve stavite kuhati u 350 ml mlijeka ili slatkog vrhnja.
Pomiješajte žumanca, šećer, škrobno brašno i 150 ml mlijeka. Mahunu vanilije izvadite iz mlijeka pa ulijte mješavinu jaja, brašna i mlijeka.
Neprestano miješajte dok smjesa ne prokuha i ne zgusne se.
Stavite u posudu po tri četvrtine jabuke, pa ih prelijte pudingom koji ste pripremili.
Po želji, odozgo ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i topljenom čokoladom. Ostavite da se ohladi i stegne.


















