
Piće koje će vas grijati i u najhladnijim danima: Imamo recept za popularni vrući koktel

Aperol Spritz klasičan je ljetni koktel, no moguće ga je napraviti i u zimskoj varijanti. Ovaj topli alkoholni (ili bezalkoholni) napitak donosi sve karakteristike omiljenog ljetnog koktela, obogaćen začinima poput cimeta i bogatstvom citrusnih nota. S dodatkom bijelog vina, vrući Aperol postaje sofisticiran i savršen za hladne zimske dane, pružajući ugodnu ravnotežu između slatkoće i svježine. Pronašli smo recept za najbolji vrući Aperol.
Vrući Aperol recept
Ovaj recept za kuhani Aperol s narančom i cimetom daje osvježavajući, ali i toplu aromu koja je savršena za hladne zimske večeri. Bijelo vino u ovom receptu dodaje dubinu okusa i bogatstvo koje alkohol u Aperolu inače doprinosi. Suho vino pomaže balansirati slatkoću Aperola i soka od naranče, čineći napitak manje sladak i više kompleksan, tako da se preporučuje koristiti suho bijelo vino. Također, vino donosi laganu kiselost koja osvježava i naglašava citrusne note.
Vrući Aperol sastojci:
50 ml Aperola
100 ml bijelog vina (suho)
50 ml svježe iscijeđenog soka od naranče
1 štapić cimeta
1 žličica meda (po želji)
Kriška naranče za ukras
Vrući Aperol priprema:
U malu posudu pomiješajte Aperol, bijelo vino i sok od naranče.
Prelijte smjesu u šalicu.
Dodajte štapić cimeta i pustite da odstoji nekoliko minuta da se okusi upiju.
Po želji, dodajte med za slatkoću.
Ukrasite kriškom naranče i poslužite odmah.
Bezalkoholni vrući Aperol
I u bezalkoholnoj varijanti, vrući Aperol je savršen za hladne večeri. Njegov karakterističan okus naranče i bilja, pomiješan s aromama začina poput cimeta, donosi osjećaj topline i udobnosti. Dodaje blag okus koji simulira bogatstvo vina, a uz to čini napitak manje slatkim, sa suhim, voćnim tonovima koji uravnotežuju citrusnu svježinu soka od naranče. I dalje zadržava dubinu okusa koja podsjeća na pravi vrući Aperol, ali bez alkohola.
Bezalkoholni vrući aperol sastojci:
100 ml bijelog grožđanog soka (ili bezalkoholnog vina)
50 ml svježe iscijeđenog soka od naranče
1 žličica narančine esencije
1 štapić cimeta
1 žličica meda (po želji)
Kriška naranče za ukras
Bezalkoholni vrući aperol priprema:
U malu posudu pomiješajte bijeli grožđani sok, sok od naranče i narančinu esenciju.
Prelijte smjesu u šalicu.
Dodajte štapić cimeta i pustite da se okusi upijaju.
Po želji, dodajte med za slatkoću.
Ukrasite kriškom naranče i poslužite odmah.
POGLEDAJTE VIDEO: Od božićnih jelki do igračaka za odrasle. Što sve Hrvati naručuju jednim klikom?










