ZIMSKO IZDANJE /

Piće koje će vas grijati i u najhladnijim danima: Imamo recept za popularni vrući koktel

Vrući Aperol, bilo u alkoholnoj ili bezalkoholnoj verziji, nudi izuzetnu kombinaciju ugodnih okusa i savršeno je piće za hladnije dane.

VOYO logo
VOYO logo

Aperol Spritz klasičan je ljetni koktel, no moguće ga je napraviti i u zimskoj varijanti. Ovaj topli alkoholni (ili bezalkoholni) napitak donosi sve karakteristike omiljenog ljetnog koktela, obogaćen začinima poput cimeta i bogatstvom citrusnih nota. S dodatkom bijelog vina, vrući Aperol postaje sofisticiran i savršen za hladne zimske dane, pružajući ugodnu ravnotežu između slatkoće i svježine. Pronašli smo recept za najbolji vrući Aperol.

Vrući Aperol recept

Ovaj recept za kuhani Aperol s narančom i cimetom daje osvježavajući, ali i toplu aromu koja je savršena za hladne zimske večeri. Bijelo vino u ovom receptu dodaje dubinu okusa i bogatstvo koje alkohol u Aperolu inače doprinosi. Suho vino pomaže balansirati slatkoću Aperola i soka od naranče, čineći napitak manje sladak i više kompleksan, tako da se preporučuje koristiti suho bijelo vino. Također, vino donosi laganu kiselost koja osvježava i naglašava citrusne note.

Vrući Aperol sastojci:

50 ml Aperola

100 ml bijelog vina (suho)

50 ml svježe iscijeđenog soka od naranče

1 štapić cimeta

1 žličica meda (po želji)

Kriška naranče za ukras

Vrući Aperol priprema:

U malu posudu pomiješajte Aperol, bijelo vino i sok od naranče.

Prelijte smjesu u šalicu.

Dodajte štapić cimeta i pustite da odstoji nekoliko minuta da se okusi upiju.

Po želji, dodajte med za slatkoću.

Ukrasite kriškom naranče i poslužite odmah.

Bezalkoholni vrući Aperol

I u bezalkoholnoj varijanti, vrući Aperol je savršen za hladne večeri. Njegov karakterističan okus naranče i bilja, pomiješan s aromama začina poput cimeta, donosi osjećaj topline i udobnosti. Dodaje blag okus koji simulira bogatstvo vina, a uz to čini napitak manje slatkim, sa suhim, voćnim tonovima koji uravnotežuju citrusnu svježinu soka od naranče. I dalje zadržava dubinu okusa koja podsjeća na pravi vrući Aperol, ali bez alkohola.

Bezalkoholni vrući aperol sastojci:

100 ml bijelog grožđanog soka (ili bezalkoholnog vina)

50 ml svježe iscijeđenog soka od naranče

1 žličica narančine esencije

1 štapić cimeta

1 žličica meda (po želji)

Kriška naranče za ukras

Bezalkoholni vrući aperol priprema:

U malu posudu pomiješajte bijeli grožđani sok, sok od naranče i narančinu esenciju.

Prelijte smjesu u šalicu.

Dodajte štapić cimeta i pustite da se okusi upijaju.

Po želji, dodajte med za slatkoću.

Ukrasite kriškom naranče i poslužite odmah.

POGLEDAJTE VIDEO: Od božićnih jelki do igračaka za odrasle. Što sve Hrvati naručuju jednim klikom?

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali