BRZO I LAKO /

Volite majonezu? Evo kako možete napraviti zdravu verziju na domaći način

Zdravi recept s češnjakom je gotov za tren oka

VOYO logo
VOYO logo

Majoneza je emulzija ulja, žumanjka i kiseline, bilo octa ili limunovog soka. Postoje mnoge varijante s različitim aromama. Boja varira od gotovo bijele do blijedožute.

Iako potječe iz Francuske, postala je glavna namirnica u mnogim kuhinjama diljem svijeta. Njezin bogat okus i glatka tekstura čine je svestranim sastojkom koji se koristi u sendvičima, salatama, umacima i preljevima.

Recept za majonezu

Ovo je najbolji recept za domaću majonezu koja će se svima svidjeti, ukusna je, ali i zdrava. Jaja su termički obrađena i majoneza ne sadrži konzervanse.

Sastojci:

3 jaja

50 ml maslinovog ulja

50 ml vode

1 puna žličica octa

sol

češnjak

Priprema:

Skuhajte jaja koja trebaju biti tvrdo kuhana. Zatim ih očistite, stavite u blender, dodajte ulje, vodu, sol, češnjak i ocat. Kuharica Jela stavlja jabučni ocat, iako se može bilo koji.

Na kraju izblendajte smjesu do željene gustoće.

POGLEDAJTE VIDEO: Pripremali smo penne u umaku od rajčice u mikrovalnoj

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali