
Svi kavoljupci jednostavno će obožavati ovih 10 koktela od kave koji se lako pripremaju i kod kuće

Kava više nije rezervirana samo za jutarnje buđenje
Blagdani i blagdanski partyji pravo su vrijeme za dizanje koktela na novu razinu i to ni manje ni više nego - kavom. Svi ljubitelji kave sigurno neće ostati razočarani spajanjem alkohola i espressa, odnosno likera od kave.
Donosimo vam deset recepata kojima ćete i vi i vaši gosti biti naprosto oduševljeni.
45 ml Kahlua (meksički liker od kave)
30 ml votke
30 ml espressa
Pomiješajte sve sastojke u shakeru s puno leda energičnim pokretima i ulijte koktel u čašu za martini.
7 ml tekile
14 ml šlaga
2 žlice pumpkin spice sirupa
2 žlice šećera
1 žličica ekstrakta od vanilije
1 žličice cimeta
pola žličice začina od bundeve
14 ml vruće kave
za ukras: tučeno slatko vrhnje i cimet
Pomiješajte vrhnje, sirup, šećer, vaniliju i začin od bundeve. Mješavinu ulijte u kavu i dodajte tekilu. Ukrasite tučenim vrhnjem i cimetom.
30 ml Frangelica (talijanski liker od lješnjaka)
30 ml votke
22 ml hladnog espressa
Energično tresite sve sastojke u shakeru punom leda i ulijte u čašu.
60 ml espressa
120 ml obranog mlijeka
3 žlice laganog čokoladnog sirupa
30 ml Kahlua (meksički liker od kave)
Ulijte u čašu punu leda sve sastojke i promiješajte.
60 ml votke
30 ml kave
15 ml Triple sec-a
30 ml mlijeka
Protresite sve sastojke u shakeru s ledom i ulijte u staklenu čašu.
dupli espresso
3 ml absintha
44 ml džina
Sve sastojke energično protresite u shakeru i poslužite u čaši.
30 ml likera od kave
30 ml Baileys Original Irish Cream
dupli espresso
pjenica od mlijeka
Sve sastojke tresite u shakeru s ledom i ulijte u staklenu čašu.
60 ml Baileys Original Irish Cream
120 ml kave
1 žlica začina od bundeve
tučeno vrhnje za ukras
Pomiješajte Baileys i začin od bundeve u šalici, ulijte kavu i promiješajte. Ukrasite tučenim vrhnjem.
30 ml votke
22 ml likera od kave
22 ml likera od malina
tučeno vrhnje i čokoladne mrvice za ukras
Votku i likere tresite u shakeru s puno leda te ih ulijte u čašu za šampanjac. Ukrasite tučenim vrhnjem i čokoladnim mrvicama.
88 ml votke
pola žlice samljevene kave
30 ml kokosovog mlijeka
22 ml javorovog sirupa
tri zrna kave
Stavite kavu u votku i pustite neka stoji oko 3 minute. Ocijedite votku u shaker s puno leda. Dodajte ostale sastojke i energično protresite. Ulijte u čašu za martini i ukrasite zrncima kave.













