Kuhinja i recepti /

Priprema štuke: Štuka u pivu s kraljevskim lovorom

Štuka je jedna od najcjenjenijih rječnih riba koju nerijetko nazivaju kraljicom ribnjaka, poznata po grabežljivoj ćudi tražena je od antike do danas.

VOYO logo
VOYO logo

Sastojci za pripremu štuke:

1 manja štuka (do 750 g) 2,5 dl piva 1 manja glavica luka 2 kolutića limuna 1 žličica maslaca 1 žličica brašna 2 žlice raženog kruha izrezanog na kockice sol, papar u zrnu lovor

Priprema štuke:

Štuku očistite, ovlaš posolite i narežite na 4 šnicle. U posudi razmutite pivo s brašnom pa dodajte kolutove limuna, narezani luk na kolutiće, papar i lovor, pa time prelijte ribu i stavite da se kuha na laganoj vatri.

Kad je štuka mekana, izvadite ju i pažljivo ju posložite na tanjur. U umak koji je nastao od kuhanja ribe dodajte kruh koji ste prethodno prepekli i istopljeni, zagrijani maslac.

Promiješajte i prelijte preko štuke.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali