Kuhinja i recepti /

UGAŠEN Priprema teletine: Sočna teletina u umaku od graška

Teletina je meso koje je vrlo lako probavljivo upravo jer sadrži visokokvalitetne proteine, lagana je i ukusna. Osim pečene probajte ju uz fini umak od graška uz dodatak vina i rajčice.

VOYO logo
VOYO logo

Sastojci za pripremu teletine:

600 g teletine (od potkoljenice ili prsa) 500 g oguljenih rajčica ili pelata ulje 2 češnja češnjaka 1 luk sol, papar 10 ml crnog vina 300 g graška

Priprema teletine:

Meso operite, očistite od masnoća i narežite na manje komadiće.

Luk i češnjak usitnite i popržite na ulju, dodajte meso, posolite i prepržite s obje strane.

Ulijte vino i kuhajte na laganoj vatri dok tekućina ne ispari, pa dodajte usitnjene rajčice. Po potrebi dodajte malo vode ili jušnog temeljca jer tekućina ne smije ispariti.

Dodajte papra po ukusu i kuhajte na laganoj vatri sat vremena da meso omekša.

Nakon sata, dodajte grašak koji je potrebno staviti otopljenog ako koristite smrznuti i sve dobro promiješajte.

Pustite neka lagano kuha dok se umak ne zgusne.

Poslužite uz pire krumpir i salatu.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali