JEDNOSTAVNO I BRZO /

Nešto drugačije: Pečena marinirana piletina sa zobenim tortiljama će vas oduševiti

S malo volje razveselite svoje ukućane ovim neobičnim jelom

VOYO logo
VOYO logo

Znate li kako svakodnevno jelo učiniti uzbudljivim? Ako ste zainteresirani zavirite u ovaj neobičan, a jednostavan recept koji se brzo i lako priprema. Nije vam potrebno ni brdo egzotičnih namirnica, nego samo malo volje i vaši će ukućani polizati prste nakon ručka.

Sastojci:

Zobene pahuljice 200g

Voda 200g

Pileći file 500g

Maslinovo ulje 60ml

Češnjak 2 režnja

Ružmarin 1 grančica

Rajčica 2kom

Krastavci 1kom

Ljubičasti luk 1kom

Peršin list 1 vezica

Avokado 1kom

Limun 1kom

Priprema:

Sameljemo zobene pahuljice, dodamo u kipuću slanu vodu i miješamo dok ne dobimo homogenu smjesu, a zatim ostavimo da malo odmori.

Dok nam smjesa odmara, mariniramo piletinu sa maslinovim uljem, češnjakom, ružmarinom, limunovim sokom, soli i paprom.

Zatim radimo salaticu. Narežemo rajčicu, krastavce, ljubičasti luk, nasjeckamo peršin i sve lijepo posolimo i zalijemo maslinovim uljem.

Za kremu od avokada nam treba avokado, limunov sok, sol, papar i malo vode. Sve stavimo u blender i miksamo dok ne dobimo glatku kremu.

Kad smo pripremili sve dodatke krečemo sa izradom tortilja. Od smjese napravimo dvije do tri loptice i tanko razvaljamo. Na suhu vruću tavu stavimo tortilju i sa svake strane pečemo cca minutu do dvije. Pečene tortilje pokrijemo krpom da nam ostanu mekane.

Mariniranu piletinu ispečemo i narežemo na manje trakice, a zatim slažemo sve u tortilju.

Na tortilju stavimo kremu od avokada, zatim pripremljenu salaticu, trakice pečene piletine i na kraju dodamo još malo kreme od avokada.

Ne propustite novu magazinsku emisiju RTL-a! MagNet od 30. ožujka nedjeljom od 16 sati!

POGLEDAJTE GALERIJU

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali