
Nešto drugačije: Pečena marinirana piletina sa zobenim tortiljama će vas oduševiti
Znate li kako svakodnevno jelo učiniti uzbudljivim? Ako ste zainteresirani zavirite u ovaj neobičan, a jednostavan recept koji se brzo i lako priprema. Nije vam potrebno ni brdo egzotičnih namirnica, nego samo malo volje i vaši će ukućani polizati prste nakon ručka.
Sastojci:
Zobene pahuljice 200g
Voda 200g
Pileći file 500g
Maslinovo ulje 60ml
Češnjak 2 režnja
Ružmarin 1 grančica
Rajčica 2kom
Krastavci 1kom
Ljubičasti luk 1kom
Peršin list 1 vezica
Avokado 1kom
Limun 1kom
Priprema:
Sameljemo zobene pahuljice, dodamo u kipuću slanu vodu i miješamo dok ne dobimo homogenu smjesu, a zatim ostavimo da malo odmori.
Dok nam smjesa odmara, mariniramo piletinu sa maslinovim uljem, češnjakom, ružmarinom, limunovim sokom, soli i paprom.
Zatim radimo salaticu. Narežemo rajčicu, krastavce, ljubičasti luk, nasjeckamo peršin i sve lijepo posolimo i zalijemo maslinovim uljem.
Za kremu od avokada nam treba avokado, limunov sok, sol, papar i malo vode. Sve stavimo u blender i miksamo dok ne dobimo glatku kremu.
Kad smo pripremili sve dodatke krečemo sa izradom tortilja. Od smjese napravimo dvije do tri loptice i tanko razvaljamo. Na suhu vruću tavu stavimo tortilju i sa svake strane pečemo cca minutu do dvije. Pečene tortilje pokrijemo krpom da nam ostanu mekane.
Mariniranu piletinu ispečemo i narežemo na manje trakice, a zatim slažemo sve u tortilju.
Na tortilju stavimo kremu od avokada, zatim pripremljenu salaticu, trakice pečene piletine i na kraju dodamo još malo kreme od avokada.
Ne propustite novu magazinsku emisiju RTL-a! MagNet od 30. ožujka nedjeljom od 16 sati!
POGLEDAJTE GALERIJU













