LAGAN I UKUSAN /

Recept za jednostavan i osvježavajući kolač od breskve: Gotov za pola sata!

Gotov kolač možete posipati šećerom u prahu za završni detalj ili čak dodati malo sladoleda na vrh

VOYO logo
VOYO logo

Svako godišnje doba sa sobom nosi i određeno voće koje baš u to vrijeme dozrijeva, a jedna od najpopularnijih ljetnih voćki je - breskva!

Uživajte u ljetnom osvježenju uz jednostavan recept za kolač od breskvi koji će vas oduševiti svojom jednostavnošću i bogatim okusom. Ovaj kolač je savršen spoj sočnosti i mekane teksture, a za njega vam ne treba nikakvo kulinarstvo iskustvo.

Sastojci

1 kg breskvi

2 jaja

2 dl šećera

2d dl jogurta ili kiselog vrhnja

4 dl brašna

1/2 vrećice praška za pecivo

1 dl ulja

šećer u prahu

Priprema

Potrebno je pomiješati šećer, jaja i tanko narezane kriške breskvi nakon čega se dodaje vrhnje (ili jogurt) i ulje te na kraju brašno pomiješano s pola vrećice praška za pecivo. Sve zajedno dobro izmiješati u glatku masu i malo posoliti.

Potom, lim za pečenje premazati uljem, u njega staviti dobivenu masu koju je najbolje posuti s malo brašna. Zapeći u pećnici 5 do 7 minuta, izvaditi te po površini tijesta rasporediti preostale kriške breskvi ili nekog drugog sezonskog voća. Poslije stavljanja breskvi po površni, tijesto staviti peći na temperaturi od 175° C još 35 minuta. Gotov kolač možete posipati šećerom u prahu za završni detalj ili pak dodati malo sladoleda na vrh.

POGLEDAJTE VIDEO: Može se pripremiti na sto načina, a u Istri se zbog nje trži tanjur više: Tajna je u jednoj namirnici

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali