RECEPT TJEDNA /

Započnite ručak Laganini, napunite želudac Bijelim oklopom i završite s Osmijehom

Desetku joj je udijelila Andrea, njoj je sve bilo super, jela fantastična, a pokloni lijepi

VOYO logo
VOYO logo

Pobjedu u ovotjednoj 'Večeri za 5' odnijela je Matea Goranović, nakon što su je Lorena, Nada i Andrea proglasile pobjednicom. Naime, u konačnici je bila izjednačena s Martinom. "Nisam očekivala pobjedu. S nagradom ću napraviti zub", otkrila je Matea i nasmijala ekipu koja je uživala u njezinim jelima. Večeru je Matea odlučila napraviti od kiselog vrhnja, brokule, svinjskog karea, krušnih mrvica, vrhnja za kuhanje, svježeg sira i tikvice, a dobila je 36 bodova. Desetku joj je udijelila Andrea, njoj je sve bilo super, jela fantastična, a pokloni lijepi. Lorena i Martina udijelile su domaćici devet, a Nada osam bodova.

Popularnu emisiju možete pratiti na RTL-u, kao i na platformi Voyo.

Predjelo

Laganini

tikvica

mrkva

brokula

krumpir

cvjetača

vrhnje za kuhanje

češnjak

sol

peršin

Ogulite povrće, tikvicu, mrkvu, krumpir, brokulu i karfiol, te sve nasiječete na kockice. Prvo stavite kuhati mrkvu, pa zatim ostalo povrće. Kad se skuha izblendate štapnim mikserom, začinite, dodate češnjak i na kraju vrhnje za kuhanje.

Glavno jelo

Bijeli oklop

svinjski kare

brašno

mrkva

luk

vrhnje za kuhanje

sol

vegeta

krumpir

jaje

krušne mrvice

Svinjski kare uvaljate u brašno, stavite prepeći na ulje, izvadite sa strane i na to ulje stavite pržiti sjeckani luk i ribanu mrkvu. Nakon malo dinstanja vratite meso i podlijete s malo vode. Dinstate tako dok ne omekša, dodate začine i vrhnje za kuhanje. Za krokete skuhate krumpir, izmiksate ga i dodate brašno i jaja te izradite krokete koje pržite u dubokom ulju.

Desert

Laganini

plazma keksi

margarin

svježi sir

kiselo vrhnje

jaja

voćni preljev

smeđi šećer

čokolada za dekoraciju

limun

vanilin šećer

U mljevenu plazmu dodate margarin, izmiješate i stavite u kalup te na četiri minute u pećnicu. Za to vrijeme izmiksate kremu od sira s jajima i limunom te sve stavite na podlogu od keksa i pečete još 20 minuta. Izvadite iz pećnice i stavite kremu od kiselog vrhnja i šećera te sve vratite u ugašenu pećnicu na 15min.

POGLEDAJTE VIDEO Francuski veleposlanik otkrio nam je recept za jednostavnu i finu tortu: Evo što vam treba

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali