Kuhinja i recepti /

Puretina s breskvama, kus kus i sir s mentom

Ako ste se zasitili klasike, bez straha se prepustite egzotičnim okusima. Kao uvod poslužite zapečene punjene patlidžane sa sirom.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Zapečeni punjeni patlidžani Sastojci:

2 veća patlidžana 4 svježe rajčice 200 g pilećeg filea feta sir svježi bosiljak i peršin

Priprema:

Patlidžane prerežite po dužini. Pažljivo žlicom izvadite mesni dio i pripazite da ne probijete koru. 'Meso' patlidžana stavite u posebnu posudu, a izdubljene polovice polijte s malo maslinova ulja, prekrite ih aluminijskom folijom i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva te pecite 30 minuta.

Za to vrijeme file narežite na sitne kockice i propržite na maslinovom ulju. Na kraju dodajte rajčice, očišćene od sjemenki i narezane na kockice, peršin, bosiljak, sol, papar i po želji malo soja umaka ili vegete. Ako želite, dodajte masline i papriku. Smjesom napunite patlidžane te vratite bez folije u pećnicu i pecite oko 15 minuta na 150 stupnjeva, možete i duže, po želji, a pri kraju dodajte naribani sir i zapecite.

Puretina s breskvama Sastojci:

4 pureća odreska ili manja batačića 2 velike zrele breskve 2 žličice brašna 2 žličice biljnog ulja 100 g naribanog sira 2 žličice badema narezanih na tanke listiće sol i papar

Priprema:

Breskve prelijte vrućom vodom i ogulite ih, prepolovite, izvadite koštice i narežite na kriške.

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, a za to vrijeme u tanjur stavite brašno, odreske operite hladnom vodom i osušite papirom. Posolite, popaprite, uvaljajte u brašno i otresite.

U tavi zagrijte ulje i na umjerenoj vatri pecite odreske 2 minute sa svake strane. Meso složite u vatrostalnu posudu, a na svaki komad složite breskve, pospite sve sirom i bademima. Pecite u gornjem dijelu pećnice oko 10 minuta, točnije dok složenac ne dobije zlatnosmeđu boju.

Salata od sira i mente Sastojci:

60 dag svježeg kravljeg sira 2,5 dl kiselog vrhnja 3 češnja češnjaka 6 listića svježeg bosiljka sol i papar

Priprema:

Sir dobro izmiješati s vrhnjem, izgnječiti češnjak, dodati u smjesu, posoliti, popapriti, pa dobro izmiješati.

Prije posluživanja ohladiti u hladnjaku i posuti usitnjenim bosiljkom.

Kus kus s lukom i mentom Sastojci:

200 g kus kusa maslinovo ulje sol peršin metvica sok jednog limuna glavica luka

Priprema:

Kus kus prelijte s 200 ml prokuhane vode u koju ste dodali 2 žlice maslinovog ulja i jednu žlicu soli. Nakon par minuta vilicom rastresite kus kus.

Dodajte još malo maslinovog ulja, limunov sok, isjeckani svježi peršin, metvicu i sitno narezan luk. Možete po želji dodati sitno narezanu pečenu papriku i malo rajčice. Ohladite u hladnjaku i poslužite.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
najčitanije
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Izdvojeno
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx