
Puretina u bijelom umaku: Pureći odresci s pistacijem i krem-juha od luka

Dobar početak svakog obroka je juha. Ne morate uvijek uživati u tradicionalnim okusima, probajte nešto novo.
Puretina u umaku od vrhnja i pistacija
Sastojci: 350 g purećih prsa 25 g pistacija 200 ml vrhnja za kuhanje brašno sol i papar žlica maslaca malo maslinovog ulja
Priprema:
Od purećih prsa napravite tanke odreske, posolite ih i malo popaprite.
Na tavi otopite maslac i dodajte malo maslinovog ulja, te na laganoj vatri popržite odreske samo s jedne strane, koju ste prethodno stavili u brašno.
Kada meso dobije lijepu crvenkastu boju, okrenite na drugu stranu i kratko zapecite.
Izvadite meso i na ulju prepržite sitno nasjeckane pistacije, dodajte meso i ispecite ga do kraja. Stavite vrhnje za kuhanje prokuhajte te dodajte papra po želji.
Krem-juha od luka
Savijača punjena sirom i bučom






![[KVIZ] Koliko znaš o najvećim vremenskim nepogodama na svijetu?](http://cdn2.net.hr/media/2025/07/08/1318327/H-5e92fa32-713e-4715-93b5-88788d7d95a6-550.webp?1751971974)














