
Punjena pečena riba u vinu

U ljetne dane pokušajte što više jesti ribu, a ako nemate strpljenja za kompliciranu pripremu, probajte ovaj jednostavan recept. Na ovaj način možete pripremiti bilo koju morsku ribu.
Sastojci:
morska riba (po želji) vezica peršina 8 češnja češnjaka glavica luka sol bijelo suho vino maslinovo ulje folija
Priprema:
Očistite ribu, utrljajte sol pa ostavite oko sat vremena u hladnjaku.
Na vrlo malo maslinovog ulja (tek da zamastite posudu) prepržite usitnjeni luk, češnjak i peršin. Na foliju stavite ribu te napunite peršinom, lukom i češnjakom. Prelijte uljem i vinom i dobro zamotajte pazeći da se ulje ne razlije. Omotanu ribu postavite na žicu u pećnici. Pecite na umjerenoj temperaturi oko sat vremena. Ribu stavite u duguljasti tanjur. Poslužite s kuhanim krumpirom i blitvom te vrućim kruhom.



![[KVIZ] Samo će pravi znalci prepoznati ove starinske predmete](http://cdn2.net.hr/media/2025/06/10/1300503/K-fc97a049-1793-4213-8f95-6c1a6e81281f-360.webp?1749548078)










![[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!](http://cdn2.net.hr/media/2025/05/15/1112653/LS-a42b82f8-3173-11f0-9750-72c51a5f9be6-360.webp?1747926638)
[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!

Na današnji dan napustio nas je jedan od najvećih svih vremena: Njegovim odlaskom više ništa nije bilo kao prije

Ancelotti mlađi odgađa samostalnu karijeru, pomagat će ocu i na novom poslu




