RECEPT TJEDNA /

Lizoprst, prstoliz i pripetavanje: Donosimo pobjednički meni 'Večere za 5'!

Marija Vučković iz Sinja, poznatija kao Mare Uštipak, svojom je večerom oduševila goste i odnijela ovotjednu pobjedu.

VOYO logo
VOYO logo

Poduzetnica Marija Vučković, poznatija kao Mara Uštipak, ugostila je Nataliju, Renatu, Marinka i Marka peti dan sinjskog tjedna 'Večere za 5' u svom luksuznom domu u Sinju. Marija je svojom večerom oduševila goste i odnijela ovotjednu pobjedu, a popularnu emisiju možete pratiti na RTL-u, kao i na platformi Voyo.

Predjelo

Lizoprst

jaja

mlijeko

brašno

voda i sol

Prvo pripremite uštipke tako da umijesite jaja s mlijekom, brašnom, vodom i soli. Zatim ih pržite na umjerenoj vatri u suncokretovom ulju. Uz to poslužite narezani pršut, sir i masline na plati.

Glavno jelo

Prstoliz

janjetina

krumpir

Janje zasolite, nabijete na ražanj i pecite 3 i pol sata.

Krumpir prerežite na pola, stavite u njega malo pancete i ispecite u pećnici.

Desert

Pripetavanje 11 punata

jaja

vanilin šećer

brašno

mlijeko

prašak za pecivo

jagode

orasi

kivi

banane

vrhnje za šlag

Ovo je torta od 11 slojeva. Prvo napravite podlogu od biskvita koji se sastoji od 4 jaja (odvojiti žumanjke od bjelanjaka), 4 žlice šećera, malo vanilin šećer, 4 žlice ulja, 4 žlice mlijeka, 4 žlice brašna i prašak za pecivo.

Za koru od bjelanjka potrebno je 8 bjelanjaka, 250g šećera, te limunov sok.

Krema se napravi od 8 žumanjaka, 8 žlica šećera, 5 žlica brašna, 3 dcl mlijeka, vanilin šećer. Sve skupa skuhate na pari. Kad se malo ohladi dodate margarin i podijelite na dva dijela. U jednu polovicu kreme dodajte mljevene orahe.

Kad ste sve posložili krećete sa slaganjem torte po ovom redosljedu: biskvitna kora, šlag, jagode, kora od bjelanjaka, krema s orasima, kivi, šlag, kora od bjelanjaka, krema bez oraha, banane, šlag.

POGLEDAJTE VIDEO Sindikalist Sever o cijenama hrane: 'Bezobrazno je skupo. Hrana mora pojeftiniti, ima uvjeta za to'

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali