TRAŽIT ĆETE JOŠ /

Pretvorite breskvu u slatko-ljuti ljetni umak za tjesteninu: Stavite krišku ili dvije pršuta na vrh i neka čarolija započne!

Dodajte papra i soli po želji i bosilja, ako ga volite, i dobit ćete umak koji je sladak, slan, ljut i orašast

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Urednica rubrike Hrana na portalu Life Hacker Claire Lower, koja je veliki gurman, otkrila je da joj je jedno od omiljenih ljetnih jela tjestenina s maslacem i krastavcima ili tikvicama.

POGLEDAJTE VIDEO: Ivana je jedna od rijetkih Hrvatica koja nosi titulu majstora pivara! S bratom otvorila prvu craft pivovaru u Turopolju

"Sve što trebate učiniti je naribati to povrće, skuhati ga s maslacem i dodati malo špageta, zajedno sa škrobnom vodom od kuhanja tjestenine. Ispostavilo se da možete to isto napraviti sa zrelim breskvama, a rezultati su odlični", istaknula je.

Ovaj je umak zapravo brže gotov nego onaj s krastavcima ili tikvicama. Breskva brže ispušta vodu, a petominutno pirjanje s malo zaprženog maslaca dovoljno je da se sočni komadići pretvore u svilenkasti umak koji prianja uz rezance po vašem izboru.

Dodajte papra i soli po želji i bosilja, ako ga volite, i dobit ćete umak koji je sladak, slan, ljut i lagano orašasti. Stavite krišku ili dvije pršuta na vrh i pustite da se smekša i pusti svoju aromu.

Recept koji slijedi za slatku i ljutu tjesteninu s breskvom i pršutom dostatan je za jednu osobu.

Sastojci:

tjestenina po želji,1 zrela breskva,2 žlice maslaca,1/8 žličice mljevene crvene paprike,posolite po želji2 kriške pršuta, natrgane na komade veličine zalogajasvježi bosiljak, natrgan ili narezan na tanke ploške

Priprava:

Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi dok ne postane al dente. Sačuvajte pola šalice vode od kuhanja, zatim ocijedite tjesteninu i ostavite sa strane.

Opranu breskvu krupno narendajte u velikoj posudi kako bi se sačuvao njen sok. Otopite maslac u tavi na srednje jakoj vatri, a zatim ga pustite da se zapjeni i posmeđi dok ne poprimi duboku boju jantara i ugodno zamiriše na orahe.

Dodajte naribanu breskvu i sav njen sok, smanjite vatru i kuhajte pet minuta uz povremeno miješanje.

Dodajte dvije žlice vode za tjesteninu u tavu i promiješajte. Dodajte tjesteninu, promiješajte, probajte i po potrebi posolite. Jelo stavite u duboki tanjur te na njega stavite par šnita natrganog pršuta te malo svježeg bosiljka ako ga volite.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
najčitanije
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Izdvojeno
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx