
Počasti se za kraj radnog tjedna: Imamo recept za najfinije rolice s cimetom koje ćeš ikad probati

Ako voliš dizano tijesto, uživat će u ovome
Vjerojatno si čula za popularne 'cinammon rolls' ili rolice/pužiće s cimetom koje se jedu s glazurom od šećera u prahu. Iako se po receptu možda tako ne čini, ovo je vrlo jednostavna slastica koja je odlična za svaku prigodu, a posebno paše uz čaj, kavu ili kakao.
Glavna karakteristika ovih rolica je, dakako, cimet po kojem će ti mirisati cijela kuća. Zar ima boljeg jesensko/zimskog mirisa? :)
Tijesto
500 g glatkog brašna
20 g svježeg kvasca
60 ml toplog mlijeka
4 žlice šećera
120 ml tople vode
pola žličice soli
Nadjev
2 žličice cimeta
5 žlica rastopljenog maslaca
malo ekstrakta vanilije
150 g smeđeg šećera
Glazura
100 g šećera u prahu
2 žlice mlijeka
Kvasac razmrvi i stavi ga u toplo mlijeko, dodaj jednu žlicu šećera te pusti da se diže oko pola sata. Pomiješaj brašno, toplu vodu, sol i ostatak šećera, a kada je kvasac narastao, zamijesi mekano tijesto.
Naulji ga, pokrij krpom i pusti da se diže oko jedan sat. U međuvremenu pripremi protvan za pečenje i naulji ga. Kada je tijesto naraslo, premijesi ga i razvaljaj u oblik pravokutnika. Premaži ga maslacem te posipaj mješavinom cimeta, šećera i vanilije.
Zarolaj ga u roladu i nareži na deblje šnite. Rolice složi u protvan, prekrij ih krpom i ostavi na toplom da malo narastu. Premaži ih s malo otopljenog maslaca te ih peci 20 minuta na 190 °C. Kad su pečene, prelij ih glazurom i uživaj! :)


















