Kuhinja i recepti /

Svinjski kare u pećnici: Pečenka na karipski

Svinjski kare je meso koje se može pripremati na više načina i uz nebrojeno puno priloga. Sočno i čisto meso ukusno je ako se ponudi kao toplo jelo, a ništa manje ukusno kao hladno pečenje.

VOYO logo
VOYO logo

Sastojci za svinjski kare u pećnici:

2 kg svinjskog karea bez kosti žličica papra u zrnu žličica samljevenog cimeta 1 žlica naribanog muškatnog oraščića maslinovo ulje sol

Priprema svinjskog karea u pećnici:

U veliku žlicu ulja umiješajte zgnječeni papar, oraščić, cimet i sol po izboru.

Smjesom namažite meso i stavite ga u lim za pečenje.

Zagrijte pećnicu i pecite meso deset minuta na temperaturi od 220 celzija pa smanjite na 180 celzija i pecite sat i pol.

Kada je pečenka gotova, zamotajte ju u alufoliju i narežite, a uz nju poslužite ljute chili papričice, povrće, restani krumpir te meso prelijte masnoćom od pečenje.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali