
Pečeni krumpir u pećnici: Pečeni krumpiri omotani šunkom

Jednostavno i brzo jelo za koje vam ne trebaju skupi sastojci niti previše vremena. Pečeni krumpir možete poslužiti i kao dodatak glavnom jelu ali i kao predjelo.
Sastojci za pečeni krumpir u pećnici:
par odrezaka šunke 8 krumpira srednje veličine grančice majčine dušice lovorov list glavica luka ulje sol i papar
Priprema pečenog krumpira u pećnici:
Oprati krumpire i u ljusci ih kuhati oko 15 min tako da ostanu čvrsti. Nakon kuhanja oguliti ih i prepoloviti pa na ravnu stranu ploške poslagati ploškice luka i malo i malo majčine dušice, te poklopiti s drugom polovicom krumpira.
Omotati šunkom, po duljini, a zatim i po širini.
Krumpire poslagati na nauljeni lim i između svakog staviti lovorov list, politi s malo ulja, prekriti folijom i peći na 180 celzija cca 40 minuta.
Nakon toga odstraniti foliju i peći još 10 minuta da šunka postane hrskava.
Možete pečeni krumpir poslužiti uz umak od gljiva i rižu ili kao dodatak drugim jelima.




![[KVIZ] Znaš li odgovoriti na ova pitanja s državne mature iz sociologije?](http://cdn2.net.hr/media/2025/06/04/1296738/H-a9ff1c33-2caf-4bfb-95b4-22fbdb85a3ce-550.webp?1749024280)













