
Priprema svinjskih rebarca: Pečena rebarca sa senfom i crvenim umakom

Jednostavno i ukusno. Svinjska rebarca pečena, ali nadopunjena pikantnim senfom i crvenim umakom.
Sastojci za pripremu svinjskih rebarca:
1 kg svinjskih rebarca 1 glavica luka 2 žlice svinjske masti 2 žlice kečapa od rajčica 1 - 2 žlice octa sok od pola limuna 2 žlice senfa 2 žlice šećera 1 žlica nasjeckanog lista bosiljka 1 sušena ljuta papričica (čili) sol, papar
Priprema svinjskih rebarca:
Usitnite luk i propržite na masti, a za to vrijeme kečap pomiješajte s malo vode i začinskim dodacima te dodajte luku, poklopite i lagano kuhajte tridesetak minuta, po potrebi dodajte malo vode.
Svinjska rebarca posolite, popaprite, premažite senfom i zapecite ih u pećnici također tridesetak minuta.
Izvadite iz pećnice, premažite ih pripremljenim umakom i stavite na vruć roštilj ili na tavu. Pecite dok ne omekšaju, uz povremeno premazivanje ostatkom umaka.




![[KVIZ] Znaš li odgovoriti na ova pitanja s državne mature iz sociologije?](http://cdn2.net.hr/media/2025/06/04/1296738/H-a9ff1c33-2caf-4bfb-95b4-22fbdb85a3ce-550.webp?1749024280)













