RIJEŠITE IH SE /

Ove namirnice ne smiju dugo stajati u smočnici: Mogu se pokvariti ili postati opasne

6. Kečap: Otvoreni kečap i drugi umaci poput majoneze, ako se ne čuvaju u hladnjaku, brzo se pokvare. Kečap treba potrošiti unutar mjesec dana nakon otvaranja, a majonezu u roku od deset do 12 tjedana. Toplina i svjetlost ubrzavaju kvarenje ovih proizvoda. Kako biste izbjegli trovanje hranom, čuvajte ih uvijek zatvorene i na hladnom.
Foto: Pexels
6. Kečap: Otvoreni kečap i drugi umaci poput majoneze, ako se ne čuvaju u hladnjaku, brzo se pokvare. Kečap treba potrošiti unutar mjesec dana nakon otvaranja, a majonezu u roku od deset do 12 tjedana. Toplina i svjetlost ubrzavaju kvarenje ovih proizvoda. Kako biste izbjegli trovanje hranom, čuvajte ih uvijek zatvorene i na hladnom.
7 /27
VOYO logo

Iako su smočnice praktično rješenje za pohranu hrane, nisu idealno mjesto za sve namirnice. Neke od njih s vremenom gube hranjivu vrijednost, okus i svježinu, dok druge mogu postati i zdravstveno rizične. Nepravilno skladištenje često dovodi do kvarenja hrane i nepotrebnog bacanja.

Pogledajte u galeriji koje namirnice ne smiju dugo stajati u smočnici.

VOYO logo
Pogledaj još galerija