RIJEŠITE IH SE /

Ove namirnice ne smiju dugo stajati u smočnici: Mogu se pokvariti ili postati opasne

7. Kvinoja: Ova namirnica je puna zdravih masnoća, ali brzo oksidira ako je izložena zraku, toplini ili vlazi. Zbog toga kvinoja može postati gorka i izgubiti hranjive vrijednosti. Držite je u zatvorenim, suhim posudama i na hladnom mjestu. Ako primijetite neobičan miris, bolje nemojte riskirati.
Foto: Shutterstock
7. Kvinoja: Ova namirnica je puna zdravih masnoća, ali brzo oksidira ako je izložena zraku, toplini ili vlazi. Zbog toga kvinoja može postati gorka i izgubiti hranjive vrijednosti. Držite je u zatvorenim, suhim posudama i na hladnom mjestu. Ako primijetite neobičan miris, bolje nemojte riskirati.
8 /27
VOYO logo

Iako su smočnice praktično rješenje za pohranu hrane, nisu idealno mjesto za sve namirnice. Neke od njih s vremenom gube hranjivu vrijednost, okus i svježinu, dok druge mogu postati i zdravstveno rizične. Nepravilno skladištenje često dovodi do kvarenja hrane i nepotrebnog bacanja.

Pogledajte u galeriji koje namirnice ne smiju dugo stajati u smočnici.

VOYO logo
Pogledaj još galerija