RIJEŠITE IH SE /

Ove namirnice ne smiju dugo stajati u smočnici: Mogu se pokvariti ili postati opasne

5. Organski maslac od kikirikija: Ovaj maslac nema konzervansa pa se njegove prirodne masti brže kvare. Ako stoji na toplom, ulje se odvaja i počinje se kvariti, što utječe na okus i sigurnost. Organski maslac od kikirikija uvijek držite u hladnjaku i dobro promiješajte prije upotrebe. Ako miriši čudno ili ima kiselkast okus, bacite ga.
Foto: Shutterstock
5. Organski maslac od kikirikija: Ovaj maslac nema konzervansa pa se njegove prirodne masti brže kvare. Ako stoji na toplom, ulje se odvaja i počinje se kvariti, što utječe na okus i sigurnost. Organski maslac od kikirikija uvijek držite u hladnjaku i dobro promiješajte prije upotrebe. Ako miriši čudno ili ima kiselkast okus, bacite ga.
6 /27
VOYO logo

Iako su smočnice praktično rješenje za pohranu hrane, nisu idealno mjesto za sve namirnice. Neke od njih s vremenom gube hranjivu vrijednost, okus i svježinu, dok druge mogu postati i zdravstveno rizične. Nepravilno skladištenje često dovodi do kvarenja hrane i nepotrebnog bacanja.

Pogledajte u galeriji koje namirnice ne smiju dugo stajati u smočnici.

VOYO logo
Pogledaj još galerija