NIJE SVE PROPALO: /

4 trika koja će vam pomoći da spasite presoljeno jelo

Ukoliko ste slučajno presolili jelo, ne morate ga nužno baciti. Pomoću ova četiri trika spasit ćete situaciju.

VOYO logo
VOYO logo

Dodajte vode

Jedan od najlakših načina da spasite presoljeno varivo je da dodate još vode i produžite vrijeme kuhanja. Može se dogoditi da jelo zbog toga ima blaži okus, ali dodajte još začina.

Kiselina kao maska

Sok od limuna, ocat, bez obzira koja kiselina je u pitanju, bit će vam od velike pomoći. Limunov sok ili ocat zamaskirat će preslan okus, ali pazite da ne pretjerate s kiselim.

Škrob

Dodatkom škrobnih namirnica ćete ublažiti preslan i prezačinjen okus juhe i variva. Stavite li u obrok cijeli krumpir, on će upiti i razblažiti sol.

Dodajte kremastu teksturu

Primjerice, preslanoj piletini jednostavno dodajte vrhnje. Ako vrhnje za kuvanje stavite u preslan umak od rajčice dobit ćete ukusniji obrok.

StvarUkusa/Magazin.hr

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali