NE, RIŽA SE TAKO NE KUHA: /

Griješite u koracima i zato vam se lijepi. Ljudi, ovaj redoslijed dobro zapamtite!

Mislite da ju je dovoljno ubaciti u lonac vode i pustiti da na vatri omekša? Kakva zabluda!

VOYO logo
VOYO logo

Jednostavna priprema ove namirnice čini je omiljenim prilogom, ali svejedno je neki ljudi pogrešno pripremaju. Evo savjeta kako rižu skuhati pravilno te iz nje izvući maksimum okusa i kvalitete.

Prepržiti pa tek onda zakuhati

Prije svega, važno je da sirovu rižu ne stavljate u hladnu vodu jer će tako ispasti gnjecava i ljepljiva. Umjesto toga, potrebno ju je prvo malo prepržiti na ulju. Vodu zasebno zakuhajte u drugom loncu pa njome prelijte rižu. Svoj prilog začinite prema ukusu i kuhajte uz povremeno miješanje dok voda ne ispari.

Važno je pripaziti i na omjer riže i vode. Dakle, na jednu šalicu riže idu dvije šalice vode. Pri kraju kuhanja dodajte malo maslaca, koji će riži dati poseban sjaj, a okus će biti puniji.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali