Kuhinja i recepti /

Našli smo najbolji recept za ajvar kojeg možete napraviti doma i u najmanjoj kuhinji

Svi se slažemo, domaći ajvar je najbolji, a pogotovo kada recept dolazi iz pera iskusnih domaćica

VOYO logo
VOYO logo

Zimnica je mnogima nezamisliva bez ajvara, a može biti samo od paprika ili s dodatkom patliđana. Mi smo doznali recept za najbolji ajvar ikad i možemo potvrditi da je odličan. Iskušajte se u pripremi i nećete požaliti.

Sastojci:

 

7 kg rog paprike

3 kg patliđana

1 l octa

2 l vode

2 glavice češnjaka

malo ljutih feferona

2-3 žlice soli i šećera

Priprema:

 

Papriku prokuhajte u octu 2-3 minute, a patliđane 5-6 minuta. Papriku i patliđane sameljite prve, a zatim i češnjak te feferone.

Sve dinstajte na 8 dcl ulja na laganoj vatri oko sat i pol. Ajvar staviti u tople staklenke te ih smjestiti u toplu (ne vruću) pećnicu.

U svaku staklenku na ajvar staviti po jednu žlicu ulja da se napravi korica i da ajvar ne dobije zrak. Staklenke zatvorite tek sljedeći dan.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali