
Recept za špagete: Napuljske špagete

Napuljski specijalitet Puttanesca, specifičan je po kaparama koje daju poseban okus jelu, maslinama i srdelama. Lagani obrok, a opet bogat okusima zadovoljit će i one najgladnije.
Sastojci:
455 g špageta 2 češnja češnjaka, nasjeckana 1 šaka kapara iz staklenke 2 šake velikih crnih maslina, očišćenih 12 fileta srdela, natrgati 3 mala crvena čilija, smrvljena 1 žlica suhog origana djevičansko maslinovo ulje 400 g rajčice (može i iz konzerve) 1 šaka svježeg bosiljka sol i papar
Priprema:
U slanoj vodi skuhajte špagete, a u međuvremenu na maslinovom ulju par minuta pržite češnjak, kapare, srdele i origano.
Dodajte rajčice i pustite neka prokuha pa nastavite kuhati 4 do 5 minuta. Ako imate svježe rajčice potrebno je prethodno ih staviti u kipuću vodu, oguliti i usitniti.
Uklonite s vatre i prelijte po špagetima. Pospite bosiljkom, začinite ako još treba i pospite s malo maslinova ulja.



![[KVIZ] Koliko znaš o tekućicama i stajaćicama?](http://cdn2.net.hr/media/2025/06/10/1300457/K-13512f4e-32c7-4af3-9893-c29fdb1f37af-360.webp?1749545064)

















