
Nabujak od kuhane šunke, mladog luka i jaja sa salatom od rotkvice i graha

Sastojci za nabujak
250 g tamnog kruha
250 g bijelog kruha
250 ml mlijeka
100 g svinjske masti
6 jaja
400 g kuhane šunke
4 mlada luka
Sol, papar
Sastojci za salatu
200 g rotkvica
300 g kuhanog graha
50 ml jabučnog octa
30 ml bučinog ulja
Sol
Recept
Kruh narežite na kockice i stavite da se lagano posuši u pećnici na 150°C, 15-20 minuta. Zatim ga prebacite u veću posudu i prelijte toplim mlijekom. Dodajte šunku narezanu na kockice i sitno nasjeckani mladi luk koji ste lagano popržili na svinjskoj masti. Sve dobro izmiješajte i pustite da se malo ohladi. Na kraju dodajte razmućena jaja te posolite i popaprite po želji. Dobivenu smjesu stavite u kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje te pecite u pećnici na programu za paru na 170°C, 40 minuta. Kad je nabujak pečen, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se lagano ohladi 20 minuta. Za to vrijeme napravite salatu od rotkvica i graha začinjenu bučinim uljem, octom i soli.
Dobar tek!


















