Kuhinja i recepti /

Lagani ljetni desert: Za panna cottu su vam potrebni jednostavni sastojci, a djeluje vrlo sofisticirano

Neće vam oduzeti puno vremena, a savršena je za ljetna druženja

VOYO logo
VOYO logo

Dosta je slična pudingu i vrlo je jednostavna, ali izgleda tako posebno i luksuzno. Ovaj desert će oduševiti sve koji ga probaju. ;)

Sastojci:

1 žlica želatine u prahu

2 žlice vode

400 ml slatkog vrhnja

100 ml mlijeka

2 žlice šećera

1 čajna žličica ekstrakta vanilije

prstohvat soli

posudice za panna cottu

Za preljev

150 ml vode

100 g šećera

150 g šumskog voća

50 g škrobnog brašna

Priprema:

 

Posudice/kalupe lagano nauljite pa papirnatom maramicom uklonite višak ulja. U maloj posudi rastopite želatinu u vodi te pustite da stoji oko 5 minuta.

U dublji lonac stavite vrhnje i mlijeko te ih miješajući zagrijavajte na laganoj vatri (mlijeko ne smije zakipjeti). Nakon jedne minute dodajte šećer te miješajte dok se sav ne otopi.

Lonac sklonite s vatre i u smjesu umiješajte želatinu, vaniliju i sol. Kremu raspodijelite u posudice i stavite da se hladi u hladnjaku barem 3-4 sata.

Za preljev prokuhajte na vatri voće, vodu i šećer dok se potonji ne otopi te tu smjesu propasirajte kroz cjedilo da se riješite koštica. Preljev vratite na vatru te mu dodajte škrobno brašno (pazite da nema grudica). Ohladite ga i prelijte preko ohlađene panna cotte koju ste izvadili iz posudica.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali