Kuhinja i recepti /

Juha od janjetine: Kisela juha od janjetine

Svaka juha je prava okrjepa, kako u hladne dane tako i u vrijeme bolesti ali i mamurluka.

VOYO logo
VOYO logo

Priprema juhe od janjetine:

Operite i očistite meso, narežite na kockice te stavite u duboku posudu i prelijte vodom.

Pustite da voda prokuha, a kada se digne pjena odstranite ju.

Narežite mrkvu, celer, korabu i peršin na tanke režnjeve pa dodajte mesu uz lovor, prepolovljeni luk i režnjeve češnjaka.

Posolite i poparite.

Za to vrijeme narežite kelj na tanke rezance i skuhajte u slanoj vodi kao i rižu.

Kad je meso mekano, procijedite juhu, maknite luk, češnjak i lovor.

U posudi izmiješajte žumanjke, vrhnje i limunov sok pa polako dolijevajte u juhu uz stalno miješanje.

U drugoj posudi stavite meso, povrće i rižu pa prelijte juhom i poslužite.

Izvor: Gastronaut

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali