
Juha od janjetine: Kisela juha od janjetine

Svaka juha je prava okrjepa, kako u hladne dane tako i u vrijeme bolesti ali i mamurluka.
Priprema juhe od janjetine:
Operite i očistite meso, narežite na kockice te stavite u duboku posudu i prelijte vodom.
Pustite da voda prokuha, a kada se digne pjena odstranite ju.
Narežite mrkvu, celer, korabu i peršin na tanke režnjeve pa dodajte mesu uz lovor, prepolovljeni luk i režnjeve češnjaka.
Posolite i poparite.
Za to vrijeme narežite kelj na tanke rezance i skuhajte u slanoj vodi kao i rižu.
Kad je meso mekano, procijedite juhu, maknite luk, češnjak i lovor.
U posudi izmiješajte žumanjke, vrhnje i limunov sok pa polako dolijevajte u juhu uz stalno miješanje.
U drugoj posudi stavite meso, povrće i rižu pa prelijte juhom i poslužite.
Izvor: Gastronaut






![[KVIZ] Koliko znaš o naočalama?](http://cdn2.net.hr/media/2025/06/04/1296697/H-c11c7b63-62e9-48ab-95eb-e2384188d3bb-550.webp?1749020945)











