JEDNOSTAVNO I UKUSNO /

Kako se peče janjetina u pećnici? Recept za sočan i bogat ručak

U moru recepata za janjetinu, ponekad su oni najjednostavniji i najukusniji

VOYO logo
VOYO logo

Janjetina je za mnoge više od običnog obroka, to je prava gurmanska poslastica koja se ne priprema svaki dan, već se čuva za posebne trenutke. Rođendani, blagdani i svečana okupljanja idealne su prilike da se ova aromatična i sočna delicija nađe u središtu stola. Iako njezin bogat okus osvaja na prvu, priprema janjetine može zbuniti one koji se s njom još nisu upustili u kulinarsku avanturu, no uz prave savjete, svaki zalogaj može postati vrhunski doživljaj.

Otkrivamo kako se priprema pečena janjetina u pećnici.

Janjetina u pećnici s krumpirom

Recepti za janjetinu dolaze u raznim varijantama, ali pečenje u pećnici ostaje jedan od najomiljenijih i najsigurnijih načina da meso ostane mekano, mirisno i bogato okusom. A kao i mnoga jela koja se rade u pećnici, većina pripreme se odvija prije, a kad meso uđe u pećnicu nemate toliko posla s njim. U slučaju ovog recepta, janjetinu ćete peći sveukupno dva sata s pauzama kako bi meso zalili i dodali krumpir. Za pečenje janjetine trebat će vam veliki pravokutni lim za pečenje u koji može stati but.

Sastojci:

janjeći but

4-5 krumpira

sol

ulje

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 °C.

Ogulite, operite i narežite krumpir na komade po želji. Stavite ga u posudu i posolite. Stavite sa strane.

Janjeći but stavite na lim za pečenje, marinirajte sa soli i namažite uljem. Nakon toga stavite lim za pečenje u pećnicu.

Nakon sat vremena izvadite janjetinu iz pećnice i zalijte je s vodom. NA pleh dodajte krumpir.

Vratite sve u pećnicu i pecite oko pola sata na 200 °C.

Nakon pola sata provjerite janjetinu, prelijte meso sa sokovima od pečenja i ponovno vratite u pećnicu.

Pecite još pola sata i izvadite iz pećnice. Prebacite na tanjur za posluživanje.

POGLEDAJTE GALERIJU

POGLEDAJTE VIDEO Sve samo ne običan sendvič: Recept za neodoljivi Croque monsieur

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali