Kuhinja i recepti /

Recept za juhu: Juha od graha i ječmene kaše

Za hladne zimske dane, izvrsno jelo koje je bogato vitaminom B, mineralima i esencijalnim aminokiselinama koje će ugrijati svako tijelo i umiriti svaku glad je juha od graha i ječmene kaše.

VOYO logo
VOYO logo

Sastojci za juhu od graha i ječmene kaše:

250 g suhog graha 100 g ječmene kaše 1 glavica luka 100 g mrkve 100 g korijena celera maslinovo ulje parmezan sol i papar

Priprema juhe od graha i ječmene kaše:

Na maslinovom ulju prepržite luk, mrkvu i celer te dodajte ružmarin i grah koji smo prethodno namočili.

Podlijemo s vodom i pustimo da se grah skuha. Kada je grah kuhan, odvojite malu količinu, a ostatak izmiksamo, vratimo nazad kuhani grah, te dodamo kuhanu ječmenu kašu i pustimo da sve zajedno prokuha.

Pri serviranju juhu posipamo svježe kosanim peršinom, pokapamo maslinovim uljem i posipamo parmezanom.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali