
Recept za juhu: Juha od graha i ječmene kaše

Za hladne zimske dane, izvrsno jelo koje je bogato vitaminom B, mineralima i esencijalnim aminokiselinama koje će ugrijati svako tijelo i umiriti svaku glad je juha od graha i ječmene kaše.
Sastojci za juhu od graha i ječmene kaše:
250 g suhog graha 100 g ječmene kaše 1 glavica luka 100 g mrkve 100 g korijena celera maslinovo ulje parmezan sol i papar
Priprema juhe od graha i ječmene kaše:
Na maslinovom ulju prepržite luk, mrkvu i celer te dodajte ružmarin i grah koji smo prethodno namočili.
Podlijemo s vodom i pustimo da se grah skuha. Kada je grah kuhan, odvojite malu količinu, a ostatak izmiksamo, vratimo nazad kuhani grah, te dodamo kuhanu ječmenu kašu i pustimo da sve zajedno prokuha.
Pri serviranju juhu posipamo svježe kosanim peršinom, pokapamo maslinovim uljem i posipamo parmezanom.





![[KVIZ] Koliko znaš o jezerima u Hrvatskoj?](http://cdn2.net.hr/media/2025/02/24/786171/H-a99f3cb2-f2a7-11ef-af93-ee0b203e749c-550.webp?1749330926)







