INOVATIVNI KUHINJSKI TRIKOVI ZA BRŽU PRIPREMU JELA: /

Stvoreni baš za one koji ne vole dugo stajati za štednjakom

Skuhajte tjesteninu za samo jednu minutu, ogulite krumpir bez po muke...

VOYO logo
VOYO logo

Tko ne bi volio više vremena provoditi u aktivnostima koje ga vesele umjesto beskrajnog stajanja za štednjakom?! Ne trebate biti profesionalni chef da biste brzo spremili zdrav i ukusan obrok, samo trebate znati određene trikove. Uz ovih osam, proces kuhanja trajat će znatno kraće.

Tjestenina gotova za minutu

Stavite tjesteninu u vodu i ostavite da se namače tijekom noći. Nakon toga ćete je skuhati nevjerojatno brzo sljedeći dan (navodno za svega 60 sekundi).

Dvostruko brže pirjanje

Dodajte pola žlice ili cijelu sode bikarbone u luk kad on polako počne poprimati smećkastu boju. Nakon toga će se karamelizirati u tren oka i neće zagorjeti.

Ribanje sira

Problem je s ribanjem parmezana ili nekog drugog tvrdog sira u tome što ga prije toga držite u hladnjaku, zbog čega je cijeli postupak prilično težak i spor. Izvadite sir na sobnu temperaturu nešto prije ribanja i ići će puno brže.

Rezanje mesa

Meso prije obrade zamrznite. Mnogo će lakše nakon toga nož prolaziti kroz njega, a trebat će mu i manje vremena za kuhanje.

BIZARNI TRIKOVI U KUHINJI KOJI ZAPRAVO PALE: Od guljenja grejpa i kuhanih jaja do pripreme špageta u mikrovalnoj

Ostatci od ručka

Puretini ili svinjetini treba zaista dugo da se skuha, ali odlično je spremiti takvo nešto za obiteljska okupljanja. Izdvojite malo više vremena jednom, a onda od ostataka možete još danima pripremati sendviče, slaate i snackove.

Otapanje maslaca

Narežite kocku maslaca na manje komadiće, rastopit će se puno brže. Možete ga i postaviti pored upaljenog ringa na štednjaku dok kuhate nešto drugo.

Guljenje krumpira

Kuhajte krumpir s ljuskom oko pola sata, a zatim ga stavite u hladnu vodu. Nakon samo 30 sekundi moći ćete ga guliti golim rukama. Ljuska će se skidati bez napora zbog temperaturnog šoka kojemu ste krumpir podvrgnuli. Drugi je način držanje krumpira u slanoj vodi 15 - 20 minuta.

Kuhanje povrća

Koristite gaziranu umjesto vodu iz slavine. Bikarbonat u mineralnoj vodi razbija biljnu celulozu i ubrzava proces kuhanja. Također će učiniti povrće mekšim, a boje će ostati postojane.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali