LAKO I UKUSNO /

Imate puno posla i nemate vremena za kuhanje? Zapečena tjestenina s piletinom bit će brzo gotova

Zapečena tjestenina s piletinom izvrsno je jelo kada poželite nešto ukusno, ali se ne želite dugo zadržavati u kuhinji nakon napornog dana

VOYO logo
VOYO logo

Pripremanje večere tijekom radnog tjedna može biti stresno i nema ništa loše u tome da ubacite gotovo jelo u pećnicu, ali pripremiti nešto domaće može biti vrlo jednostavno ako imate pravi recept.

Kuharica Sarah Rossi ima praktičan recept za zapečenu tjesteninu s piletinom koji se kuha samo 30 minuta, piše Express.

“Ova jednostavna tjestenina s piletinom i slaninom pravo je rješenje za sredinu tjedna koje će svi u obitelji voljeti. Ima puno povrća, kremasti umak i sir na vrhu koji se lijepo zapeče i daje fini okus", kaže Rossi.

Mnogi ljudi stavljaju suhu tjesteninu direktno u jelo, nadajući se da će se skuhati u pećnici, ali tako kuhanje traje puno duže i tjestenina se ne skuha ravnomjerno. Na kraju ispadne tvrda i gumena, a sir na vrhu može izgorjeti. Zato je najbolje odvojiti 10 minuta i tjesteninu skuhati unaprijed dok pripremate ostale sastojke. Tako će biti mekana i lakše će upiti sve fine okuse iz umaka dok se peče.

Imate puno posla i nemate vremena za kuhanje? Zapečena tjestenina s piletinom bit će brzo gotova
Foto: Shutterstock

Recept za zapečenu tjesteninu s piletinom

"Tjesteninu uvijek prethodno skuham prije pečenja jer tada jelo jednostavno bolje ispadne. Isprobala sam i varijantu sa sirovom tjesteninom, ali kad je prethodno skuhana, rezultat je daleko bolji. Budući da to oduzme samo nekoliko minuta, taj korak je vrijedan truda", objašnjava kuharica.

Sastojci (za četiri osobe):

  • 300 g pilećih prsa (narezane na komadiće)

  • 200 g slanine (narezane na komadiće)

  • 300 g tjestenine (možete koristiti bilo koju vrstu)

  • 300 g brokule (narezane na komade)

  • 500 ml mlijeka

  • 150 g sira – mješavina mozzarelle i cheddar sira

  • Tri češnja češnjaka (zgnječena)

  • Jedan veliki luk (nasjeckan na komade)

  • Dvije žlice glatkog brašna

  • Sol i papar

  • Jedna čajna žličica senfa sa sjemenkama (po želji)

  • Jedna čajna žličica maslinovog ulja

Priprema:

  1. Za početak stavite tjesteninu u lonac s kipućom posoljenom vodom i kuhajte pet minuta.
  2. Dok se tjestenina kuha, u velikoj tavi zagrijte jednu čajnu žličicu maslinovog ulja. Slaninu nasjeckajte i pecite oko pet minuta, dok ne postane hrskava i zlatna.
  3. Nakon pet minuta kuhanja, dodajte brokulu u isti lonac s tjesteninom i kuhajte još pet minuta, dok i tjestenina i brokula ne budu kuhani. Zatim ocijedite i stavite sa strane.
  4. U tavu sa slaninom dodajte piletinu i pecite još pet minuta, dok se meso sa svih strana ne zarumeni.
  5. Luk i češnjak sitno nasjeckajte pa ih dodajte u tavu. Sve zajedno dinstajte 10 minuta, dok povrće ne omekša, a piletina se potpuno skuha.
  6. Dodajte brašno i miješajte dvije minute da se sve lijepo sjedini. Potom ulijte mlijeko, ubacite pola sira pa začinite sa soli, paprom i senfom (ako ga koristite).
  7. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzija. U vatrostalnu posudu najprije stavite kuhanu tjesteninu i brokulu, zatim dodajte umak i meso iz tave. Posipajte ostatkom sira po vrhu.
  8. Stavite u pećnicu i pecite oko 10 minuta, dok površina ne postane zlatna.

Vaša ukusna zapečena tjestenina tada je spremna za posluživanje. Ovo je jednostavno jelo koje se može pripremiti radnim danom, a sastojke možete lako prilagoditi vlastitim željama.

POGLEDAJTE GALERIJU

POGLEDAJTE VIDEO: Zastrašujući rezultati: Pesticidi na voću i povrću koje jedemo uzrokuju neplodnost i alergije

 

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali